SIPAJTE SIRĆE U ČINIJU I OSTAVITE PREKO NOĆI: Zbog onoga što će se desiti držaćete se za glavu od NEVERICE


IZVOR: Nevena Jakovljević - 15.05.2024 | 11:30


Jedna žena otkrila neverovatnu upotrebu sirćeta u kuhinji - rezultati su fascinantni!

Foto: Shutterstock
SIPAJTE SIRĆE U ČINIJU I OSTAVITE PREKO NOĆI: Zbog onoga što će se desiti držaćete se za glavu od NEVERICE

Sigurno ste već čuli da se sirće može koristiti za začinjavanje salate, ali da li ste znali da može imati i druge korisne namene? Jedna žena je otkrila da sirće može da upije neprijatne mirise u kuhinji tako što ga ostavi da stoji tokom noći. Ovo je samo jedan od načina kako sirće može da se iskoristi za čišćenje i osvežavanje prostora.

Sirće kao regenerator za kosu

Jabukovo sirće može da posluži kao prirodni regenerator za kosu. Jednostavno sipajte jednu kašičicu jabukovog sirćeta u čašu vode, promešajte, i zatim tu mešavinu sipajte u čistu flašu sa raspršivačem. Nakon pranja kose, poprskajte ovu mešavinu po mokroj kosi, utrljajte je kratko, ostavite da deluje minut-dva, i zatim isperite. Vaša kosa će biti osvežena i nahranjena na prirodan način.

Sirće za osvežavanje odeće

Ukoliko imate odeću koja zadržava neprijatan miris, belo sirće može da vam pomogne da je osvežite. Dodajte šolju belog sirćeta u mašinu prilikom pranja, a ako i dalje osećate miris, operite odeću još jednom uz dodatak pola šolje sode bikarbone. Na taj način, vaša odeća će biti osvežena i prijatna za nošenje.

Foto: Shutterstock

Sirće je dobro za negovanje kose


Sirće kao prirodno sredstvo protiv mrava

Ako imate problem sa mravima u kući, možete ih se rešiti na prirodan način koristeći sirće. Naprskajte mešavinu sirćeta i vode u pukotine iz kojih izlaze mravi, i primetićete kako se njihova pojava smanjuje, piše "Krstarica".

Pranje venecijanera uz pomoć sirćeta

Još jedna korisna namena sirćeta je za pranje venecijanera. Pomešajte sirće sa vodom i koristite tu mešavinu za čišćenje venecijanera kako biste uklonili prašinu i nečistoće na efikasan i prirodan način.

BONUS VIDEO: