KO BI OVOME ODOLEO? Parfem sa mirisom SPALJENIH guma i trešnjinog cveta!


IZVOR: Aleksandar Novaković - 07.06.2024 | 13:43


Nisan je nedavno iznenadio ljubitelje automobila najavom lansiranja parfema pod nazivom "Smell My Dust".

Foto: Chris Putnam / imageBROKER / Profimedia
KO BI OVOME ODOLEO? Parfem sa mirisom SPALJENIH guma i trešnjinog cveta!

Ovaj neobičan potez izazvao je dosta pažnje i interesovanja, a sam miris je opisan kao kombinacija trešnjinih cvetova i dima spaljenih automobilskih guma. Iako se ovo može činiti kao marketinški trik, Nisan tvrdi da zaista planira da proizvodi i prodaje ovaj miris, spajajući esenciju svog trkačkog tima Formule E sa mirisom parfema.

Neobičan marketinški potez

Ovaj potez japanskog proizvođača automobila izazvao je podeljene reakcije među ljubiteljima automobila i parfema. Dok su neki oduševljeni originalnošću i hrabrošću brenda Nisan, drugi su skeptični i smatraju da je ovo samo marketinški trik bez stvarne vrednosti.

Ipak, činjenica da je sam miris kreiran uz korišćenje sićušnih ostataka guma Formule E dodatno podstiče znatiželju i postavlja pitanje - kako zapravo miriše "Smell My Dust"?

 

 

Detalji mirisa

U saopštenju Nisana, opisano je da miris spaja tonove sakure (cveta japanske trešnje) sa mirisom ostataka guma s trkačkih automobila Nissan e-4ORCE 04. Kombinacija trešnjinih cvetova, ruzmarina, spaljenog šećera i drvenastih tonova trebalo bi da stvori iznenađujuću i upečatljivu kombinaciju.

Ovo definitivno nije tipičan miris koji se može naći na tržištu, što bi moglo privući pažnju avanturistički nastrojenih ljubitelja parfema.

Ograničena dostupnost i visoka cena

Ukoliko se Nisan zaista odluči na prodaju ovog parfema, očekuje se da će proizvod biti vrlo ograničen i skup, s obzirom na specifičnost i ekskluzivnost samog mirisa.

Ovo bi moglo da privuče kolekcionare i istinske ljubitelje brenda Nisan, ali bi istovremeno moglo predstavljati prepreku za širu potrošačku bazu.

BONUS VIDEO: