"NIKADA NIJE BIO PEDOFIL, ALI U STAROSTI JE POSTAO" Psihoterapeut otkrio zašto deca ne treba da spavaju u istom krevetu sa bakom i dekom


IZVOR: Nevena Jakovljević - 12.06.2024 | 10:11


Psihoterapeut Biljana Ćulafić tvrdi da postoji dobar razlog, ali i opomena za roditelje, zašto ne treba deca da spavaju sa bakom i dekom koji imaju više od 70 godina.

Foto: Printscreen/youtube/RTV mag
"NIKADA NIJE BIO PEDOFIL, ALI U STAROSTI JE POSTAO" Psihoterapeut otkrio zašto deca ne treba da spavaju u istom krevetu sa bakom i dekom

Psihoterapeut Biljana Ćulafić je priznati terapeut za porodicu i traume. Ovoga puta je govorila o jednoj svakodnevnoj temi o kojoj možda mnogi ne razmišljaju, ali nakon njenog intervjua, zapitaće se da li su do sada radili ispravno.

- Šta ima odrasla osoba koja nije nikakav rođak niti išta, da spava sa decom? - postavila je pitanje Biljana Ćulafić i odgovorila na zašto smatra da dete ne treba da spava sa bakom ili dekom u krevetu:

- Sada ću vam reći da mislim da nije u redu. Šta se dešava kod starijih ljudi? Treba da poznajemo psihologiju starenja. S obzirom na to da su njima inhibicije sve manje i manje s godinama kako stare, ja govorim o poznim godinama, govorim o 70 +. Kako slabi taj omotač oko mozga tako im inhibacije slabe. Ne znači da je neko pedofil nego mu slabe inhibicije i pošto nije dovoljno svestan, uradi nešto. Zato se desi da deda nešto uradi, što kažu obljubi ovoga ili onoga. Nikada nije bio pedofil, ali u starosti je postao pedofil usled promena na mozgu. Nije ni tad pedofil nego je uhvatio ono što je mogao da uhvati. Tako da budite vrlo oprezni sa tim.

Foto: Printscreen/youtube/RTV mag

Biljana Ćulafić o promenama na mozgu kod starijih ljudi

Njeno gostovanje na RTV Mag je izazvalo mnogobrojne komentare i debate, a onda su se ljudi nadovezali i prokomentarisali šta misle o ovoj temi:

- Svaka čast draga Biljana. Obzirom da si se naslušala i incesta trauma i tuge dece za dva života treba da kažeš javno da se i to dešava u nekim slučajevima.

-  Ne znam šta je problem što zena prica istinu o ljudskom mozgu zaboga. Nije rekla smrtnu stvar, ali malo se zna o nama samima zato i osuđujemo.

- Potpisujem!

- U pravu je 100 odsto - bili su samo neki od komentara ispod videa na TikToku.

BONUS VIDEO: