DRAMA PRED POČETAK OLIMPIJSKIH IGARA! Uhapšen Kanađanin, ovo je razlog


IZVOR: Republika - 24.07.2024 | 15:25


Kanadski olimpijski komitet odmah se oglasio povodom ovog incidenta.

Foto: x.com
DRAMA PRED POČETAK OLIMPIJSKIH IGARA! Uhapšen Kanađanin, ovo je razlog

Pred početak Olimpijskih igara u Parizu, jedan neakreditovani član kanadskog tima uhapšen je zbog upravljanja dronom nad fudbalerkama Novog Zelanda tokom treninga. Ova dramatična scena izazvala je veliku pažnju javnosti i izazvala oštru reakciju kako kanadskog olimpijskog komiteta, tako i Međunarodnog olimpijskog komiteta i FIFA-e.

Kanadski olimpijski komitet odmah se oglasio povodom ovog incidenta, upućujući najiskrenije izvinjenje Novom Zelandu, svim igračima i Olimpijskom komitetu Novog Zelanda. Takođe, istakli su da su u kontaktu sa relevantnim sportskim organizacijama kako bi se utvrdile mere koje treba preduzeti povodom ovog događaja.

Međunarodni olimpijski komitet i FIFA takođe su uključeni u rešavanje ovog incidenta, s obzirom na ozbiljnost situacije i potrebu da se zaštite prava i privatnost sportistkinja tokom treninga i takmičenja.

Ovaj skandal dodatno je zasenio predstojeću utakmicu između fudbalerki Kanade i Novog Zelanda, koja je zakazana za četvrtak. S obzirom na dramatične okolnosti, očekuje se da će ova utakmica biti dodatno ispraćena pažnjom medija i javnosti.

Očekuje se da će nadležne sportske organizacije preduzeti odgovarajuće mere kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti i kako bi se zaštitila privatnost i bezbednost sportista tokom Olimpijskih igara.

BONUS VIDEO