FUDBALSKI SVET U VELIKOM ČUDU: Oglasio se Mesi zbog skandala na Olimpijskim igrama!


IZVOR: Republika/S. J. - 24.07.2024 | 21:10


Nesvakidašnja odluka!

Foto: Tanjug/AP
FUDBALSKI SVET U VELIKOM ČUDU: Oglasio se Mesi zbog skandala na Olimpijskim igrama!

Fudbalski svet je bio svedok nečega što do sada nije video. Na otvaranju olimpijskog turnira, Argentina je odigrala neobičnu utakmicu protiv Maroka, koja je završena na nezapamćen način.

U 16. minutu nadoknade, Argentina je izjednačila protiv Maroka na 2:2, ali je dva sata kasnije proglašena pobednikom afrička selekcija. Šta se zapravo desilo? Posle gola koji je postigao Medina, marokanski navijači su počeli da bacaju predmete na teren i utrčavaju na teren, što je dovelo do prekida utakmice. 

 

Sudija iz Švedske je poslao igrače u svlačionicu, ali njegov zvižduk u pištaljku nije označio kraj već prekid utakmice! Igrači su zadržani na stadionu i sve vreme su bili upućeni u to da je u toku VAR provera. Arbitar je dva sata posle pomenutog zvižduka pozvao fudbalere na teren i tada označio kraj, jer je VAR potvrdio da je pogotku Argentinaca prethodio ofsajd.

Foto: Profimedia

Argentina - Maroko

Selektor Argentine, Havijer Maskerano, nije mogao da sakrije svoje oduševljenje ovim neobičnim ishodom. Nazvao je situaciju "najvećim cirkusom koji je ikada video.

– Ovo je najveći cirkus koji sam u životu video - poručio je Maskerano.

Čak i najbolji fudbaler današnjice, Lionel Mesi, kratko se oglasio povodom ovog događaja.

– Neobično – istakao je Mesi.

Ova utakmica će ostati upamćena kao jedna od najluđih u istoriji fudbala na Olimpijskim igrama. Nezapamćen prekid, VAR provera od dva sata i konačna odluka koja je šokirala argentinske navijače - sve je to doprinelo stvaranju spektakla koji je zapanjio fudbalski svet. Argentina i Maroko su obeležili otvaranje turnira na način koji će se dugo pamtiti.

BONUS VIDEO