AMERI OČIGLEDNO PROTIV NAS IMAJU DODATNU MOTIVACIJU! Pešić nezadovoljan posle poraza Srbije, ali zna kako dalje


IZVOR: Republika/ O.J. - 28.07.2024 | 19:45


Nije zadovoljan drugim poluvremenom

Foto: Starsport
AMERI OČIGLEDNO PROTIV NAS IMAJU DODATNU MOTIVACIJU! Pešić nezadovoljan posle poraza Srbije, ali zna kako dalje

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od američkog drim-tima na otvaranju Olimpijskih igara rezultatom 110-84.

"Orlovi" su, uprkos rezultatu, fenomenalno ušli u meč. Aleksi je trebalo manje od pola minuta da ukrade prvu loptu i zabeleži lake poene, a njegova dobra energija proširila se na ostale saigrače, najviše Jokića i Dobrića preko kojih je naša selekcija otišla na 10-2 već u ranoj fazi meča. Sve je teklo na početku izvanredno, a onda se dogodio jedan čovek - Kevin Durent. Zahvaljujući asu Finiksa, koji se vratio na teren prvi put posle povrede, Ameri su vodili na kraju prve četvrtine, dok su na poluvremenu imali +9 jer je Durent šutirao bez promašaja - neverovatnih 8/8 iz igre i 5/5 za tri. Do kraja je prednost samo rasla.

Čini se da su imali igrači drim-tima posebnu motivaciju, što misli i selektor Srbije Svetislav Pešić.

Foto: Profimedia

Srbija - Amerika

- Utakmica sigurno da smo ovakvu očekivali i ništa novo nismo doživeli. Velika je razlika kad igraju protiv nas, očigledno imaju dodatnu motivaciju. Nismo puno govorili o odbrani, tu sve počinje i to je baza. Ne samo kod nas. U pripremnom delu smo se koncentrisali na napad, znali smo da će vršiti pritisak na našu organizaciju igre. Prerano smo počeli da uzimamo šuteve, a on nas nije specijalno služio. Igraš koliko ti rival dozvoli, ovo sve je dokaz da smo izgubili organizaciju igre i sve ono što smo dobro radili u prvom poluvremenu. To je najkraća analiza.

Ništa ovo ne menja, zna Kari kako dalje.

- Rekli smo da eventualna pobeda ili poraz od SAD ne menja situaciju, moramo da odigramo još dve utakmice za četvrtfinale. Nema slabog protivnika, znam kako treba sad da reagujemo i pripremamo se za sledeću utakmicu. Nema vremena za specijalne analize - rekao je Pešić i nastavio:

- Ne razmišljam o novom okršaju sa SAD, to vi razmišljajte. Kako se drugi pale na Amerikance, tako se pale i na nas. Nijedna utakmica neće biti laka, svi će imati dodatnu motivaciju protiv nas. Biće neizvesne borbe do kraja i moramo da uzmemo sudbinu u naše ruke i krenemo na pobedu.

Zadovoljan je bio prvom polovinom meča.

- Dobro smo sve radili ono u prvom poluvremenu. Vraćam se na napad, ako smo imali kontrolu i odigravali sisteme, onda je bilo drugačije. Imali su problema sa Jokićem, ali nekada je teško da sve što zamisliš i odigraš. Na drugoj strani je bila izuzetno motivisana ekipa sa dosta fizike, nije bilo lako doći do otvorenih šuteva - izjavio je Kari i zaključio:

- Ovo je olimpijski turnir i oni su došli po zlato, došli su da pobede. Nije niko protiv nas, ali prva utakmica ima dodatne tenzije i motivacije.

BONUS VIDEO