MAJSTOR(OVIĆ) I BRKA RAZBILI AMERE NA OTVARANJU! Srbi ODUČILI SAD od basketa, pa proslavili uz Nadu Topčagić!


IZVOR: Republika/ O.J. - 30.07.2024 | 22:55


Basketaši Srbije uspešno su započeli pohod na odbranu medalje na Olimpijskim igrama, pošto su na otvaranju slavili nad Amerikom sa 22:14.

Foto: Profimedia
MAJSTOR(OVIĆ) I BRKA RAZBILI AMERE NA OTVARANJU! Srbi ODUČILI SAD od basketa, pa proslavili uz Nadu Topčagić!

SRBIJA - AMERIKA 22:14

 

Srbija je još jednom pokazala da ima najbolji sastav kada je basket u pitanju. Iako su gubili naši momci sa 11:9 u jednom momentu, dali su gas i iskoristili bonus koji su Ameri rano ispunili, da bi tačku na meč dvojkama stavili Majstorović i Stojačić. Odmah po završetku, usledilo je veliko slavlje na tribinama i na terenu uz Nadu Topčagić i numeru "Jutro je"! Listu strelaca možete videti ispod, a sledeći meč igramo već sutra protiv Kine od 19:05 časova.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

8. minut - MAJSTOROVIĆU, MAJSTORE! IDE DVOJKA SRPSKOG ASA! I BRKA DVOJKOM STAVLJA TAČKU NA MEČ!

7. minut - Majstorski kombinuju Stojačić i Branković, a Medoks baca loptu u aut! Branković opet poentira posle sjajnog otvaranja! Odličan momentum za naše! Ide Stojačić sam do krajaaa! Stojačić kažnjava ležernog Fredeta i pogađa sa poludistance!

6. minut - Veoma brzo su se vratili Ameri u vođstvo, ne smemo da pravimo faul zbog bonusa pa su postigli dosta laka dva poena preko Fredeta i Trevisa. STOJAČIĆ FENOMENALNO ZAKUCAVA UZ FAUL! Ipak pogađa samo jedan penal. Sjajni Branković je izborio dva penala i oba pogodio! Beri je baš jako laktom udario Vasića, ali sudije to na prvi pogled nisu videle... Ipak je dosuđen nameran faul i Vasić šutira penale!

Foto: Profimedia

Srbija - SAD

5. minut - Evo je dvojka Brankovića! Prva za našu selekciju i opet vodimo!

4. minut - Fredet je baš lako okrenuo Majstorovića i otišao na polaganje. Na još lakih poena za Amere odgovara Vasić. I sada je svirana obostrana lična greška, ispunjen je bonus. Precizan Majstorović sa poludistance.

3. minut - Evo malo i Stojačićevog specijaliteta! Ameri ređaju faulove, još jedan do bonusa imaju. Vasić se opet odlično izborio za poziciju i izjednačio. Trevis opet vraća vođstvo Amerima.

2. minut - Ameri pogađaju trojku, odnosno dvojku preko Fredeta. Stojačić je promašio u pokušaju da uzvrati. Vrlo lepo kombinuju Ameri i zakucava Medoks. Dosta čvrsto se igra, uz puno kontakta. Odlično se pozicionirao Vasić i poentirao.

1. minut - Sjajno je počeo Branković, ali uzvraća Peri takođe sa zicera. Branković se ponovo odlično snašao i poentirao ispod koša.

MEČ JE POČEO

SASTAVI

SRBIJA: Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Marko Branković i Mihailo Vasić.

SAD: Džimer Fridet, Dilan Trevis, Kenjon Beri i Karim Madoks.

UVOD

 

 

Olimpijske igre u Parizu su basketaše počinju danas, a jedan od najzanimljivijih mečeva prvog kola 3x3 je susret Srbije i Sjedinjenih Američkih Država. Naši reprezentativci će se suočiti sa izazovom protiv američkog tima koji predvodi nekadašnji NBA košarkaš Džimer Fredet. Utakmica je zakazana za večeras u 22:35, a očekuje se da će biti izuzetno uzbudljiva i neizvesna.

Ovo je tim koji već ima iskustvo osvajanja zlatnih medalja na prvenstvima sveta, što ih čini ozbiljnim takmacima na Olimpijskim igrama. Naši reprezentativci brane osvojenu bronzu u Tokiju protiv Belgije, a imaće motiv više i nakon što su Mikec i Arunović jutros doneli prvu medalju našoj naciji.

S obzirom na kvalitet tima i iskustvo igrača, očekivanja su visoka. Basketaši Srbije se nadaju uspehu i osvajanju medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Tim sačinjen od iskusnih momaka je već dugo zajedno i nadamo se da će ponovo obradovati naciju.

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO