POSLE DOMINACIJE KOŠARKAŠA, BASKETAŠI SE OSRAMOTILI! Kina je proslavila pobedu i iznenadila sve


IZVOR: Republika/ O.J. - 31.07.2024 | 19:32


Basketaši Srbije nakon što su savladali Ameriku, izgubili od Kine.

Foto: KSS
POSLE DOMINACIJE KOŠARKAŠA, BASKETAŠI SE OSRAMOTILI! Kina je proslavila pobedu i iznenadila sve

Basketaši Srbije su posle pobedee nad reprezentacijom Amerike sa 22:14, izgubili su utakmicu u drugom kolu Olimpijskih igara protiv reprezentacije Kine rezultatom 21:15. Reprezentacija Kine je izgubila svoju prethodnu utakmicu protiv basketaša Holandije sa 21:16.

Ishod ovog meča je iznenadio sve prisutne, kao i sve one koji su utakmicu pratili ispred malih ekrana. 

 

 

Basketaš Kine Džang je upisao svoj peti poen za preokret, a Srbija je promašila dve dvojke zaredom. Džao je poravnao rezultat, a nova dvojka Kineza donela je preokret - 9:11. Potom su Kinezi nastavili seriju i stekli +4, a Stojačić je lepo namestio poene Brankoviću. Džang je dalje nastavio da dominira nad našim reprezentativcima tako što je ubacio dvojku za 10:15, a iz prodora je bio takođe sjajan. Nakon sjajne igre je promašio dva zicera, ali je uhvatio ofanzivni skok i iznudio faul, te iskoristio penal. Braković se prošetao do kraja za 11:17, a Džang je ubacio još jednu dvojku. Branković je uzvratio istom merom, a Majstorović je vratio srbiju u igru - 15:19.  

Za Srbiju su nastupali: Strahinja Stojačić, Dejan Majstorović, Marko Branković i Mihailo Vasić.

Kineze su predstavljali: Ning Džang, Venbo Lu, Điaren Džao i Džuanbo Džu.

Podsetimo, Srbija je u prvom kolu pobedila Ameriku sa 22:14, dok je Kina poražena od Holandije sa 21:16 i važila je za velikog autsajdera u drugom kolu, ali je napravila iznenađenje.

BONUS VIDEO