ISTORIJSKI DAN ZA SRPSKU KOŠARKU! Ovako DOMINANTNE, ni muška, ni ženska selekcija na Olimpijskim igrama NIKADA nisu bile!


IZVOR: Republika/ O.J. - 31.07.2024 | 20:45


Srbijo, raduj se!

Foto: Profimedia
ISTORIJSKI DAN ZA SRPSKU KOŠARKU! Ovako DOMINANTNE, ni muška, ni ženska selekcija na Olimpijskim igrama NIKADA nisu bile!

Vau - ovaj datum će ostati upisan zlatnim slovima u istoriju naše košarke! Sjajne su bile košarkašice Srbije protiv Kine danas ranije i time napravile uvertiru za ono što su nam spremili košarkaši, a to je fenomenalna pobeda na Portorikom.

Naše "lavice" odigrale su daleko bolji meč nego što je to bio slučaj u prvom kolu protiv, upravo, Portorika kog je danas pobedila muška selekcija. Zadovoljna je opravdano bila Marina Maljković nakon duela, a kako i ne bi bila, s obzirom na to kakvo su dostignuće naše igračice ostvarile.

Mnogo razloga za optimizam ima i selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić. I to tačno onoliko razloga koliko ima i Maljkovićeva, budući da su istog dana naši momci i devojke postavili isti rekord kada su u pitanju Olimpijske igre!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIBA (@fiba)

Naime, 31. jula, 2024. godine i muška i ženska reprezentacija Srbije postigle su najviše poena na jednoj utakmici ikada, kada je u pitanju najveće takmičenje na svetu. Karijevi izabranici su Portorikancima ubacili čak 107 poena i slavili sa gotovo 40 razlike, dok su "lavice" pobedile Kineskinje sa više nego ubedljivih 81:59.

Jedina razlika je što one nakon drugog kola imaju isto toliko pobeda, dok su muškarci poraženi od Amerikanaca na otvaranju, ali jedno je sigurno - obe selekcije imaju najviše ciljeve na ovom takmičenju i još bitnije, mogu da ih ostvare.

BONUS VIDEO