JEDAN NIKOLA JE DOBRO, DRUGI NIJE TRENIRAO! Pešić napravio poslednji presek pred Australiju


IZVOR: Republika/ O.J. - 05.08.2024 | 16:15


"Bolji smo sada nego na startu turnira."

Foto: Starsport
JEDAN NIKOLA JE DOBRO, DRUGI NIJE TRENIRAO! Pešić napravio poslednji presek pred Australiju

Košarkaši Srbije se spremaju za četvrtfinalni duel s Australijom na Olimpijskim igrama. Posle pobeda nad Portorikom i Južnim Sudanom u grupi "orlove" čekaju nimalo naivni "kenguri", koji su ih na pripremnom turniru u Abu Dabiju savladali. Tada je Srbija bila oslabljena neigranjem nekoliko bitnih igrača, od kojih je jedan bio Nikola Jović, koji ponovo ima probleme, otkrio je Svetislav Pešić, kao i stanje Nikole Jokića, koji je završio poslednji trening u zavoju.

Zavoji? Nikola i Vasa ih uvek nose. Svi su zdravi. Samo je Jović danas ostao u hotelu jer se ne oseća dobro, ali biće spreman za sutra - pojasnio je Kari.

Osvrnuo se selektor Srbije i na narednog protivnika, kog dobro poznaje.

 

Dobili smo najtežeg protivnika. Mnogo su ozbiljna ekipa, dobro je poznajemo. Iskusni igrači i trener, koji imaju kontinuitet dugo godina. Imaju NBA igrače koji su bitni u svojim timovima. Poštujemo ih, to je ekipa koja zna šta hoće. Nema trikova kod njih, igraju jasnu košarku - rekao je Pešić i dodao:

- Australija mnogo trči. U današnjoj košarci najvažnija stvar je dobro braniti tranziciju. To je pola posla. Australija je baš u tom segmentu jaka. Kada smo igrali u Abu Dabiju, oni su postigli 80 poena, od toga 40 iz kontre. Bolji smo sada nego na startu turnira i trudićemo se da nametnemo svoj ritam. Moramo biti gladni. Lepo je dati koš, ali je još lepše zaustaviti rivala u igri jedan na jedan. Mislim da su momci razumeli šta se od njih traži. Mnogo smo na tome radili.

Foto: Republika.rs

 

BONUS VIDEO