PRESUDAN PORAZ ZA SELEKTORA! Australijski savez za košarku je rekao svoje


IZVOR: Republika - 06.08.2024 | 18:44


Ostaje da se vidi ko će preuzeti vođenje reprezentacije.

Foto: www.profimedia.rs
PRESUDAN PORAZ ZA SELEKTORA! Australijski savez za košarku je rekao svoje

Australijska košarkaška reprezentacija doživela je neočekivan poraz od Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu, i to nakon što je imala veliku prednost od 24 poena. Na kraju je reprezentacija Srbije slavila rezultatom 95:90 posle produžetka, što je dovelo do smene selektora Brajana Gordžijana.

Selektor Brajan Gordžijan, koji ima 71 godinu, vratio se na klupu Australije 2020. godine i već naredne godine osvojio je bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Međutim, nakon ovog uspeha, ekipa je zauzela 10. poziciju na šampionatu sveta u Manili i sada su izgubili šansu da se bore za medalju u Parizu. Prethodno je Gordžijan vodio Australiju od 2001. do 2009. godine i bio je prisutan na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine i u Pekingu 2008. godine.

Foto: www.profimedia.rs

 

 


Kako prenosi ugledni ESPN, Australijski savez za košarku odmah nakon ispadanja sa Olimpijskih igara odlučio se za smenu selektora. Očekuje se da "kenguri" uskoro krenu u potragu za novim selektorom kako bi se pripremili za naredna takmičenja.

Ostaje da se vidi ko će preuzeti vođenje reprezentacije i kako će se Australijska košarkaška reprezentacija oporaviti od ovog neočekivanog poraza i smene selektora.

Nakon pobede nad Australijom, Srbija se sada priprema za polufinale Olimpijskih igara gde će se suočiti sa boljim iz duela Sjedinjenih Američkih Država i Brazila. Očekuje se još jedna uzbudljiva utakmica, a navijači sa nestrpljenjem iščekuju ishod.

Ova pobeda Srbije nad Australijom će sigurno ostati upamćena po neverovatnom preokretu i velikoj borbi na terenu. Srbija se pokazala kao izuzetno jaka ekipa, spremna da se suoči sa teškim izazovima i da ostvari velike uspehe. Navijači sa nestrpljenjem očekuju naredne utakmice i nadaju se još jednom velikom trijumfu.

BONUS VIDEO