SELEKTOR AMERIKANACA ISHVALIO SRBIJU! Ker biranim rečima govorio o "orlovima"!


IZVOR: Republika/B.S. - 08.08.2024 | 23:40


Lepe reči trofejnog stručnjaka uprkos tome što je Pešićev tim ostao bez finala.

Foto: www.profimedia.rs
SELEKTOR AMERIKANACA ISHVALIO SRBIJU! Ker biranim rečima govorio o "orlovima"!

Selektor reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Stiv Ker, bio je iskren posle pobede njegovih izabranika nad srpskim košarkašima u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Trofejni stručnjak je istakao da je očekivao tešku utakmicu i pohvalio srpski tim, naglašavajući da su igrači dali sve od sebe.

- Srbija je jako dobar tim sa dobrim trenerom. Nikola Jokić je najbolji igrač na planeti, a srpska reprezentacija je uvek među najboljima na svetu - rekao je Ker, apostrofirajući kvalitet protivnika.

Vođa novog "drim tima" je izrazio iznenađenje zbog trojki Alekse Avramovića u prvom poluvremenu, ističući da je to bio presudni momenat utakmice.

Foto: www.profimedia.rs

Selektor Amerikanaca Stiv Ker (prvi sleva)

- Igrali su fenomenalnu utakmicu, nisam očekivao tri trojke Avramovića u prvom poluvremenu. Presudio je naš momentum, pritisak je uradio svoje - istakao je američki selektor, naglašavajući ključne trenutke meča.

Ker je takođe bio svestan emotivnih trenutaka reprezentativaca Srbije, pošto ih je primetio kako plaču nakon poraza.

- Video sam srpske igrače kako plaču, uradili su sve, dali sve da pobede, ali nisu uspeli. Uvek mi bude žao tima koji izgubi, kroz karijeru - nastavio je Ker, pokazujući razumevanje za emocije protivničkog tima.

Foto: Republika.rs

 

Ker je istakao i težinu pobede nad istim timom triput, naglašavajući izazovnost tog poduhvata.

- Teško je pobediti jedan tim triput, dvaput na ovom turniru. Gubili smo dugo, ali imali tačno toliko vremena da se vratimo i pobedimo - zaključio je Stiv Ker, naglašavajući važnost mentalne snage i upornosti njegovog tima.

BONUS VIDEO