NI ONI HRVATIMA NISU OSTALI DUŽNI! Pogledajte reakciju MIKECA kada je video HRVATA na OI!


IZVOR: Republika - 29.07.2024 | 17:05


Komšije su pokazale interesovanje za naš tim.

Foto: RTS/printscreen
NI ONI HRVATIMA NISU OSTALI DUŽNI! Pogledajte reakciju MIKECA kada je video HRVATA na OI!

Srpski strelci Damir Mikec i Zorana Arunović doneli su prvu olimpijsku medalju za Srbiju u disciplini vazdušni pištolj u miks parovima na Olimpijskim igrama 2024. u Parizu.

Ovaj par je izborio ulazak u finale, čime su osigurali barem srebrnu medalju za svoju zemlju. Damir Mikec, koji je već osvojio jednu olimpijsku medalju, izjavio je da je spreman da da sve od sebe u finalu kako bi postigao što bolji rezultat.

Foto: Tanjug/AP

Oštro oko Zorane Arunović

- Ovo je neverovatan trenutak za nas i za našu zemlju. Spreman sam da se borim do kraja i nadam se da ćemo doneti zlato kući - rekao je Mikec.

Komšijski mediji su takođe pokazali veliko interesovanje za ovaj događaj, posebno ističući činjenicu da je Damir Mikec rođen u Splitu. Hrvatski portali su naglasili njegovu povezanost sa Hajdukom, klubom za koji je izrazio naklonost.

Hrvatski časopisi su imali samo reči hvale, naslovi su bili oblepljeni Mikecom, a evo i nekih naslova:"Splićanin koji je osvojio medalju za Srbiju: Kod kuće za Zvezdu, na ulici za Hajduk", "Rođeni Splićanin hvalio se da navija za Hajduk, a sad je osigurao prvu medalju za Srbiju".

Međutim ni ovaj par nije ostao dužan Hrvatima, te su i oni borili hrvatskog reprezentativca Mirana Maričića dok je gađao.

 

 

Ovim postignućem, Mikec i Arunović su zasluženo privukli pažnju javnosti, obezbedivši istorijski trenutak za srpski sport na Olimpijskim igrama. Njihov uspeh ne samo da je doneo radost naciji, već je i pokazao izuzetnu snagu i posvećenost srpskih sportista.

Zorana Arunović je takođe izjavila da je ponosna na njihov zajednički uspeh.

- Ovo je rezultat našeg napornog rada i treninga. Ponosna sam što smo uspeli da obezbedimo medalju za Srbiju i jedva čekam finale - rekla je Arunovićeva.

Srbija sada ima velike nade za osvajanje zlatne medalje, dok se Mikec i Arunović pripremaju za finalnu borbu. Njihov uspeh na Olimpijskim igrama je još jedan dokaz da srpski sportisti mogu postići vrhunske rezultate na globalnoj sceni.

BONUS VIDEO