"PUCAM JEDNOM, PUCAM DRUGI PUT!" Istorijski citat probudio GEN Gavrila Principa, pa doneo POBEDU streljaškom paru!


IZVOR: Republika - 30.07.2024 | 11:33


Odlučujući pucanj za pobedu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manish Swarup
"PUCAM JEDNOM, PUCAM DRUGI PUT!" Istorijski citat probudio GEN Gavrila Principa, pa doneo POBEDU streljaškom paru!

Pobeda srpskog miks dubla u streljaštvu, Damira Mikeca i Zorane Arunović na Olimpijskim igrama u Šateruu izazvala je veliku radost u Srbiji, a komentari na društvenim mrežama su bili urnebesni.

Turski tandem, Dikeč - Tarhan nije uspeo da se suprotstavi Zorani Arunović i Damiru Mikecu, a jedan od komentara na pobedu je izazvao smeh:

- Srbi bolji od Turaka u pucanju..još od Kumanova 1912. - glasio je jedan komentar.

A onda je usledila i eksplozija komentara na ovoj mreži:

 

 

Finale je bilo izuzetno dramatično, sa rezultatom 14:14 i poslednjim pucnjem koji je odlučivao o pobedniku. Mnogi su uporedili ovaj sport sa košarkom zbog sličnosti u dramatičnosti trenutka.

Pobednički tandem nije poređen samo sa slavnom srpskom vojskom s početka prošlog veka, već i sa istorijskim ličnostima poput Gavrila Principa i Blagoja Jovovića, čije su reči iskorišćene da se opiše dramatičan trenutak iz finala.

Zorana Arunović je bila ključni deo srpskog tima, gađajući precizno i pomažući u nadoknadi razlike od 8:2. Njeno umeće bilo je od presudnog značaja za tim. Međutim, kada je došlo do odlučujućeg pucnja, Damir Mikec je pokazao izuzetnu smirenost i koncentraciju, što je doprinelo konačnoj pobedi.

Način na koji su Arunovićeva i Mikec proslavili osvajanje olimpijske titule takođe je privukao pažnju javnosti i pobrao velike simpatije. Ovaj istorijski trijumf za srpski sport ostavlja dubok trag i predstavlja inspiraciju za sve mlade sportiste u zemlji.

Damir Mikec, koji je u Pariz došao sveže oporavljen od povrede, pokazao je izuzetnu veštinu i mentalnu snagu. Njegova karijera bogata je medaljama, a ova zlatna medalja potvrđuje njegovu dominaciju u streljaštvu.

Olimpijsko zlato u streljaštvu će ostati zapamćeno po dramatičnoj borbi i velikoj radosti koju je donelo Srbiji, dok će turski tandem morati da se pomiri sa porazom od izuzetno spretnih srpskih takmičara.

BONUS VIDEO