IMA LI KRAJA OVOME?! JOŠ JEDAN MUŠKARAC NA ŽENSKOM TAKMIČENJU?! Nova drama na Oi zbog bokserke


IZVOR: Republika - 03.08.2024 | 17:17


Svako ko ima oči vidi ovo.

Foto: www.profimedia.rs
IMA LI KRAJA OVOME?! JOŠ JEDAN MUŠKARAC NA ŽENSKOM TAKMIČENJU?! Nova drama na Oi zbog bokserke

Olimpijske igre u Parizu donele su dva veoma kontroverzna nastupa bokserki koje su izazvale veliku pažnju javnosti i izazvale brojne polemike u sportskom svetu.

Prvo je čitav svet pričao o Iman Helif iz Alžira, koja je u prvoj rundi nakon samo 46 sekundi naterala Italijanku Anđelu Karini na predaju. Ova izuzetno brza pobeda izazvala je mnogo pažnje, ali i kontroverzi s obzirom na kasniju suspenziju sa prethodnog Svetskog prvenstva u boksu, zbog testiranja koja su utvrdila da ima muške hromozome.

Nakon Helif, u ring je ušla Lin Ju-Ting iz Kineskog Tajpeha, takođe suspendovana sa prethodnog Svetskog prvenstva zbog sličnih razloga. Međunarodni olimpijski komitet nije uvažio ta testiranja i dozvolio je bokserkama da se nadmeću u Parizu, gde je Lin Ju-Ting zabeležila pobedu u svom prvom meču.

Američka plivačica Keitlin Viler podelila je snimak borbe Lin Ju-Ting i dodala kontroverzan komentar koji je zapalio društvene mreže. Njene reči izazvale su mnogo diskusija, a reakcije na ovaj meč su bile veoma polarizovane.

 

 


Lin Ju-Ting se sada bori za ostvarenje svojih olimpijskih snova i zlato, a njena naredna protivnica biće Svetlana Staneva iz Bugarske. Zanimljivo je da ove dve bokserke imaju prošlost - kada je Lin Ju Ting izbačena sa prethodnog Svetskog prvenstva, upravo je Bugarki pripala njena bronzana medalja.

Lin Ju-Ting rođena je kao žena i čitavog života takmiči se u ženskoj konkurenciji, osvajajući zlatne medalje na Svetskim prvenstvima i Azijskim prvenstvima. Ipak, njena suspenzija sa prethodnog Svetskog prvenstva izazvala je mnogo polemike i pažnje javnosti.

 

 

 

 


Olimpijske igre u Parizu su definitivno donele mnogo uzbuđenja i kontroverzi, a nastupi bokserki poput Iman Helif i Lin Ju-Ting biće dugo pamćeni kao jedni od najkontroverznijih u istoriji Olimpijskih igara.

 

 

BONUS VIDEO