GDE STOJI SRBIJA NA LISTI OSVOJENIH MEDALJA NA OI? Evo koje mesto zauzimamo posle srebra Perišićke


IZVOR: Republika/ O.J. - 09.08.2024 | 22:32


Čekamo još odličja

Foto: Profimedia
GDE STOJI SRBIJA NA LISTI OSVOJENIH MEDALJA NA OI? Evo koje mesto zauzimamo posle srebra Perišićke

Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić izgubila je u finalu do 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu od Vivijane Marton iz Mađarske sa 2:0 (7:1, 4:2).

Perišić je prethodno u polufinalu pobedila Kineskinju Đi Song, dok je Marton eliminisala Saru Čari iz Belgije rezultatom 2-0.

Ovo je sjajan uspeh za Aleksandru koja je Srbiji donela prvo srebrno odličje iz prestonice Francuske i ujedno pomogla da se naša zemlja podigne na rang-listi kada je reč o ukupnim medaljama.

Ovaj uspeh označava treću (zvaničnu) medalju za Srbiju u Parizu, nakon što su prethodno dva zlata doneli Zorana Arunović i Damir Mikec u streljaštvu, kao i Novak Đoković u tenisu.

Foto: Instagram.com/oksrbije

Novak Đoković

Ovim srebrnim odličjem, Srbija se ponovo popela na rang listi osvajača medalja u Parizu i trenutno se nalazi na 28. mestu. Amerikanci su ubedljivo prvi na listi sa 33 zlata, 39 srebrnih i isto toliko bronzanih medalja, ukupno 111. Kinezi se nalaze na drugom mestu sa 32 zlatne, 26 srebrnih i 23 bronzane medalje, što ih čini osvajačima 81 medalje. Australija zauzima treću poziciju sa 48 odličja, od kojih su 18 zlatnih, 16 srebrnih i 14 bronzanih.

Srbija će imati priliku da popravi svoj bilans medalja u naredna dva dana. Košarkaši će se boriti za bronzu u subotu protiv Nemačke, dok će vaterpolisti imati priliku da osvoje zlatnu medalju u nedelju igrajući protiv Hrvatske.

BONUS VIDEO