NOLE POSTAVIO NOVI REKORD! Teško da će neko moći da nadmaši ovo


IZVOR: Republika - 04.08.2024 | 17:32


Novak je uspeo da donese Srbiji zlato.

Foto: Profimedia
NOLE POSTAVIO NOVI REKORD! Teško da će neko moći da nadmaši ovo

Novak Đoković, poznati srpski teniser, nedavno je postavio još jedan neoboriv rekord u svojoj karijeri, postavši najstariji olimpijski teniski šampion u singlu u Open eri. Sa 37 godina i 74 dana, Đoković je nadmašio sve prethodne igrače i zvanično ušao u istoriju kao najstariji osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u tenisu.

 

 


Nakon epske borbe na terenu, Novak je uspeo da donese Srbiji zlato, ostvarivši svoj san i obeleživši još jedan veliki trenutak u svojoj karijeri. U emotivnom obraćanju javnosti, Đoković je otkrio da je "išao na sve ili ništa", pokazujući neverovatnu posvećenost i odlučnost tokom meča.

Ovo dostignuće je još značajnije kada se uzme u obzir da od 1988. godine, kada je tenis ponovo uvršćen kao olimpijski sport, nije bilo igrača koji je u singlu slavio, a da je zašao u tridesete godine. Pre Novakovog velikog dostignuća, najstariji šampion Igara u Open eri bio je Britanac Endi Mari, koji je nedavno završio karijeru, osvojivši svoje drugo zlatno odličje 2016. godine u Riju, kada je imao 29 godina.

Novak Đoković je još jednom potvrdio svoj status kao jedan od najvećih tenisera svih vremena, inspirišući ljude širom sveta svojom upornošću, talentom i neverovatnim sportskim dostignućima. Srbija i teniska zajednica imaju razloga da budu ponosni na ovaj istorijski trenutak i da slave još jedan trijumf velikog šampiona.

 

 

BONUS VIDEO