SRBI SA KOSMETA SLAVE ISTORIJSKI USPEH NOVAKA! Vijore se trobojke, odjekuju zvuci sirena - OPŠTE VESELJE! (FOTO/VIDEO)


IZVOR: Republika/N.M. - 04.08.2024 | 19:22


Ovo je ogroman uspeh za celu zemlju

Foto: Tanjug/AP
SRBI SA KOSMETA SLAVE ISTORIJSKI USPEH NOVAKA! Vijore se trobojke, odjekuju zvuci sirena - OPŠTE VESELJE! (FOTO/VIDEO)

Predivni prizori dolaze nam i sa ulica Kosovske Mitrovice gde Srbi s ponosom slave trijumf Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama.

Možemo videti kako građani šire srpske trobojke sa svojih terasa, organizovana je počasna vožnja, čuju se zvuci sirena, aplauzi, a takođe dižu i tri prsta.  POGLEDAJ GALERIJU

Ovakav nenadmašan upeh je ispisao istoriju, a Srbi su još jednom dokazali kakav su narod - zauvek ujedinjeni. 

Podsetimo, srpski teniser Novak Đoković uspeo je da osvoji olimpijsko zlato u Parizu pošto je pobedio Karlosa Alkaraza rezultatom 2:0. Ovo je najveći uspeh u karijeri našeg Noleta koji je sve ovo emotivno proslavio, ali i mi sa njima. Čitava Srbija slavi ovaj veliki podvig, a naš portal je zabeležio sve na ulicama Beograda na Trgu Republike.

Ovo je ogroman uspeh za celu zemlju, a pogotovu za Novaka Đokovića kome je ovo nedostajalo u karijeri. Nakon osvajanja zlatne medalje, Đoković je dobio brojne čestitke i izraze podrške kako iz sveta sporta, tako i od strane javnosti širom sveta. Njegova izuzetna sportska veština i predanost tenisu učinili su ga jednim od najcenjenijih sportista današnjice.

Nole je još jednom dokazao svoj neverovatan talenat i upornost, osvajajući zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i time ostavljajući dubok trag u istoriji sporta. Srbija je ponosna na svog šampiona, a Đoković je još jednom pokazao zašto se smatra jednim od najboljih tenisera svih vremena.

- Ne znam šta da kažem, potpuno sam u šoku od emocija. Rekao sam posle polufinala da je cilj ostvaren. Znam da su svi želeli da idem na zlato i na to sam i išao danas, ali čini mi se da je činjenica da sam osigurao medalju mi je pomogla da nemam toliki pritisak. Kao i finale Vimbldona kada nisam mogao lošije da prođem. Išao sam na sve ili ništa, raspaljivao forhende kao i on - rekao je Đoković. 

 

BONUS VIDEO: