HRVATI SE POKLONILI NOVAKU! Komšije PRIZNALE da je Đoković NAJVEĆI svih vremena!


IZVOR: Republika/B.S. - 05.08.2024 | 20:37


Srpski as osvojio zlato na Olimpijskim igrama.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović
HRVATI SE POKLONILI NOVAKU! Komšije PRIZNALE da je Đoković NAJVEĆI svih vremena!

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, savladavši u finalu Karlosa Alkaraza iz Španije rezultatom 2:0.

Pre toga je srpski as ispisao zlatne stranice "belog sporta", sa brojnim titulama, osvojena 24 Gren slema i nezapamćenih uspeha u karijeri, ali reakcija komšiluka na njegov nedavni trijumf ipak je iznenadila mnoge.

Portal Index.hr sproveo je anketu među svojim čitaocima, postavljajući pitanje da li je Novak Đoković sada najveći teniser u istoriji?

Foto: printscreen/index.hr

 

Ponuđeni odgovori bili su:

1) Da, više nema razgovora

2) Da, ali bio je i pre olimpijskog zlata

3) Ne, ima boljih

Rezultati su iznenadili mnoge, budući da čak 54% od gotovo 39.000 ispitanika smatra da Novak sada zaista nema premca. Zanimljivo je da je 36% glasača smatralo da je Đoković bio najveći i pre osvajanja olimpijskog zlata, dok je samo oko 10% ispitanih izrazilo mišljenje da postoje bolji teniseri od njega.

Ovi rezultati jasno pokazuju koliko je Novak Đoković ostavio dubok trag u svetu tenisa i koliko je njegov uspeh prepoznat i van granica njegove rodne zemlje.

Nole je osvojio 24 Grend slem titule i ukupno 99 turnira, a njegova zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu samo je dodatno ojačala njegovu vodeću poziciju u svetu "belog sporta". Svojim neospornim talentom i upornošću, Đoković je postao sinonim za vrhunski uspeh.

BONUS VIDEO