NOVAK NE PLANIRA DA STANE POSLE ZLATA NA OI! Đoković doneo odluku koju NIKO nije očekivao!


IZVOR: Republika/ O.J. - 06.08.2024 | 14:17


Gledaćemo kako diže još trofeja ove godine.

Foto: Tanjug/AP
NOVAK NE PLANIRA DA STANE POSLE ZLATA NA OI! Đoković doneo odluku koju NIKO nije očekivao!

San je dosanjan. Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji belog sporta, stigao je i do zlatne olimpijske medalje, čime je krug zatvoren.

Ovim ostvarenjem Novak se upisao u istoriju tenisa i postao peti igrač kome je pošlo za rukom da osvoji sve grend slem titule, a potom i prigrli i najsjajnije olimpijsko odličje, čime se pridružio Andreu Agasiju, Štefi Graf, Sereni Vilijams i Rafaelu Nadalu, koji su to pre njega učinili.

Uz mnoštvo rekorda koje je tokom karijere oborio, Đoković je na Olimpijskim igrama u Parizu ostvario nešto što nikome dosad nije pošlo za rukom. Naime, srpska sportska ikona je do zlatne medalje stigla bez izgubljenog seta.

Zbog činjenice da je i pre toga došao do finala Vimbldona, te da se nalazi u izuzetnoj formi, Novak je odlučio da učestvuje i na mastersu u Šangaju posle pet godina pauze.

Ova vest je obradovala mnoge ljubitelje tenisa s obzirom na to da je srpski teniser četiri puta dosad osvojio ovaj prestižni turnir u dvorani - 2012, 2013, 2015. i 2018. Sa četiri osvojena kineska mastersa, Đoković je definitivno ostavio dubok trag u istoriji ovog takmičenja.

Poslednji put Novak je igrao ovaj turnir 2019, kad je stigao do četvrtfinala. Nažalost, od tada nije imao priliku da se ponovo takmiči u Kini, a na to su uticale i okolnosti pandemije koronavirusa. Naime, turnir se nije održavao u vreme pandemije od 2020. do 2022, a prošle godine Novak nije bio u mogućnosti da uvrsti kineski masters u svoj kalendar. Sada može vratiti i taj pehar u svoje vitrine.

BONUS VIDEO