NOVAKU ĐOKOVIĆU NANOTEHNOLOGIJA POMAŽE DA BUDE NEUNIŠTIV! Ajronmen pločica na grudima daje SNAGU!


IZVOR: Republika - 07.08.2024 | 15:29


Povećavaju se fokus, fleksibilnost, smanjuju stres i anksioznost, kao i hronične bolesti.

Foto: AP Andy Brownbill
NOVAKU ĐOKOVIĆU NANOTEHNOLOGIJA POMAŽE DA BUDE NEUNIŠTIV! Ajronmen pločica na grudima daje SNAGU!

Šta se to sijalo na grudima Novaka Đokovića tokom prošlogodišnjeg Vimbldona? Da li je to najveća tajna njegovog uspeha, zahvaljujući kojoj je, prema mnogim mišljenjima, najbolji teniser u istoriji?

NIT MAGNET NIT KRISTALI

Pločicu zalepljenu za njegova prsa, koju je nosio kada je nedavno osvojio Rolan Garos i koju sada nosi dok grabi ka osmom Vimbldonu i rekordnom 24. grend slemu, mnogi nazivaju magnetom koji mu daje snagu. Još na Rolan Garosu 2023. su isplivali detalji poput onih da je u pitanju magnet koji, kombinujući akupunkturu, pomaže da se telesna toplota pretvara u svetlost, a koja mu potom daje snagu. Čak se i Nole našalio da je to njegova najveća tajna u karijeri i da sebe vidi kao Ajronmena.

Foto: AP Kirsty Wigglesworth

 

Tragom te informacije, naš list je do tančina razlučio šta je to što Đokoviću pomaže da piše istoriju. Za početak, nije u pitanju nikakav magnet i nisu kristali, kao što se mislilo, već najsavremenija nanotehnologija, koja koristi prirodne tokove organizma i pomaže da se iz tela izvuče maksimum. To za Srpski telegraf potvrđuje i Mladen Knez iz kompanije "Taopatch", koja je idejni tvorac Novakovog keca iz rukava.

- U pitanju je nanotehnologija, pločica koja je potpuno prirodna stvar. Ona momentalno podiže ceo sistem i boljitak se oseti odmah. To je ključ svega. Ona kombinuje akupunkturu i modernu svetlosnu terapiju. Telesna toplota se pretvara u svetlost i ojačava imunološki sistem. Zahvaljujući njoj, povećavaju se fokus, fleksibilnost, smanjuju stres i anksioznost, kao i hronične bolesti - rekao je Knez, opisujući nanotehnologiju koja je dostupna za već od 350 evra.

Foto: AP/Andy Brownbill

 

OPUŠTA MIŠIĆE

Još detaljnije, ova nanotehnologija pretvara prirodnu infracrvenu toplotu tela u terapeutske talasne dužine. Tako se toplota pretvara u svetlost i deluje na brojne akupunkturne tačke u telu i opušta mišiće. To stimulišu neuralgične tačke u telu i dovodi ih u ravnotežu. Prema specifikaciji, jedan uređaj traje do dve godine.

Šumanova rezonanca

Kada je Novak s pomenutom nanotehnologijom osvojio Rolan Garos i spremao se za pohod na titulu na Vimbldonu, o tajnom adutu govorio je za naš list i njegov prijatelj Semir Osmanagić, osnivač i rukovodilac fondacije "Arheološki park - Bosanska piramida Sunca".
- To je samo jedan od mnogobrojnih alata koje Novak koristi. Pomaže mu da dostigne Šumanovu rezonancu od 7,83 herca. To je frekvencija balansa i pomaže u dostizanju maksimalnog fokusa, kako psihički tako i fizički - istakao je tada Osmanagić.

Foto: AP Mark Dadswell

 

Krst s Hilandara, astečki simbol, kamen s Meseca...

Godinama je Novak nosio razne predmete, uveren da će mu oni pomoći da igra bolje. Najčešće se oko njegovog vrata nalazi krst od tiskovine, koji je dobio na Svetoj Gori, u Hilandaru. Na Australijan openu 2019. nosio je, pored krsta, i astečki simbol snage, a kasnije i reiki simbol na novim patikama. U Šangaju 2016. Novak je nosio ametist, poludragi kamen koji simboliše zaštitu i spiritualnost.

Foto: AP Alastair Grant

 

Na Australijan openu 2021. nosio je talisman, crni mesečev kamen larkvit, za koji se veruje da je odličan za zaštitu i uzemljenje. Na Australijan openu 2020, onima koji su pažljivije gledali u Novaka, nije promakla crna tačka u njegovom uhu. Odmah su počela nagađanja o čemu se tu radi, a navodno je u pitanju bila tradicionalna kineska šen men tehnika, koja radi tako što se pritisne tačka u ušnoj školjci da bi se osoba rešila stresa, alergija, bola i glavobolja.

BONUS VIDEO