SELEKTOR SRBIJE ZADOVOLJAN ISHODOM UTAKMICE! "Nije odbrana najbolja, ali jeste ona sa igračem manje"


IZVOR: Republika - 09.08.2024 | 16:59


Sa 18 isključenja, odbrana je morala biti na visokom nivou.

Foto: Profimedia
SELEKTOR SRBIJE ZADOVOLJAN ISHODOM UTAKMICE! "Nije odbrana najbolja, ali jeste ona sa igračem manje"

Selektor vaterpolista Srbije, Uroš Stevanović, dao je svoje viđenje pobede našeg tima u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu. Istakao je da je tim zadovoljan plasmanom u finale, te da su bili bolji nego u prethodnom meču. Posebno je naglasio hrabrost i odličnu igru u odbrani igrača manje, ističući da je to ključno u ovakvim utakmicama. Sa 18 isključenja, odbrana je morala biti na visokom nivou, a samopouzdanje ekipe raste iz meča u meč.

Foto: Republika.rs

 

 

- Sigurno da smo zadovoljni, u finalu smo. Bili smo bolji nego u četvrtfinalu, hrabri što smo bili odlični u odbrani igrača manje. Imali smo 18 isključenja i to je to u ovakvim utakmicama, mora odbrana da bude na visokom nivou. Samopouzdanje raste iz meča u meč - rekao je Stevanović.

Stevanović je takođe istakao da je naša odbrana, prema mnogima, najbolja na turniru, posebno kada je reč o igraču manje. Naglasio je da pravilo igra ključnu ulogu u njihovom uspehu. Takođe, istakao je da Srbija ima dva vezana zlata na Olimpijskim igrama, ističući da su iskustvo i preneseno znanje ključni za uspeh u ovakvim utakmicama.

Foto: K.Vulović Vaterpolo Savez Srbije

Uroš Stevanović

 

- Nije odbrana najbolja, ali jeste ona sa igračem manje. Pravilo je razliku. U Riju smo sa četvrtog mesta otišli u četvrtfinale, pa zlato, isto u Tokiju. Oni momci koji su to igrali su preneli iskustvo za ovakve utakmice. Ostaje isto i za finale, ko god da dođe svejedno, fantastične ekipe i svakako će biti derbi.

Osvrnuo se i na selektora SAD, Dejana Udovičića, ističući da je on upisan u istoriju srpskog vaterpola te da sada radi fantastičan posao u SAD.

- Dejan je upisan u istoriju srpskog vaterpola, sad radi fantastičan posao u SAD i nadam se da će Amerika osvojiti bronzu za dva dana - zaključio je Stevanović.

Finalni meč je zakazan za nedelju u 14:35. Svi ljubitelji vaterpola sa nestrpljenjem očekuju ovaj duel, a očekuje se da će biti neizvestan i uzbudljiv do samog kraja. Srbija ima priliku da osvoji još jedno zlato, a navijači nestrpljivo iščekuju ishod ovog velikog sportskog događaja.

BONUS VIDEO