KADA BUDEMO SLAVILI BIĆEMO GORI OD KOŠARKAŠA! Ministar odbrane Filipović nasmejao sve!


IZVOR: Republika/S. J. - 11.08.2024 | 18:09


Filipović je imao izvanrednu partiju.

Foto: Profimedia
KADA BUDEMO SLAVILI BIĆEMO GORI OD KOŠARKAŠA! Ministar odbrane Filipović nasmejao sve!

Srpski vaterpolisti su ostvarili veliki uspeh osvojivši treću uzastopnu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Iako su imali težak start na turniru, uspeli su da se plasiraju u finale gde su se susreli sa aktuelnim svetskim šampionima, Hrvatima. U dramatičnoj utakmici, "delfini" su trijumfovali rezultatom 13:11, pokazujući da je vaterpolo u Srbiji nešto više od sporta - to je deo nacionalnog identiteta.

Jedan od ključnih igrača u finalnoj utakmici bio je golman Radoslav Filipović, čiji su fantastični refleksi održavali prednost našeg tima. Filipović je istakao da su ulazili rasterećeno u finale, igrajući za svoju dušu, sa potpunim uverenjem da ne mogu izgubiti.

– Ušli smo rasterećeno u finale, igrali smo za našu dušu. Znali smo da ne možemo da izgubimo. Znate kad ste u nešto sto odsto sigurni. Svi smo verovali. Ne znam koliko godina Srbija nije izgubila nijedno finale. Verovali smo od početka. Kakav osećaj, pa himna, neopisivo! Sad kreće slavlje i uživanje, posle onih dva i po meseca… Slavićemo sada u kontrolisanim uslovima, ali kad dođemo u Beograd, onda ćemo verovatno da budemo i gori od košarkaša – našalio se Filipović i dodao:

Foto: Profimedia

Radoslav Filipović

– Zbog malera nisam hteo do sada da dajem izjave. Bilo je neizvesnosti u finalu, to na dva tri gola je uvek nezgodno, u jednom napadu sve može da se okrene. Danas smo kao tim bili najbolji na svetu i nevažno je ko je iskočio, a ko ne. Imao sam dve sramotne odbrane u Dohi protiv njih i morao sam sad da im vratim. Sviđa mi se novi nadimak Ministar odbrane – poručio je FIlipović.

BONUS VIDEO