SLAVI SE TREĆE UZASTOPNO OLIMPIJSKO ZLATO VATERPOLISTA! Ulice Beograda preplavljene navijačima!


IZVOR: Republika/S. J. - 11.08.2024 | 16:41


Trobojke okupale prestonicu, srpske pesme ore se gradom

Foto: Republika.rs
SLAVI SE TREĆE UZASTOPNO OLIMPIJSKO ZLATO VATERPOLISTA! Ulice Beograda preplavljene navijačima!

Danas je Srbija ispala istoriju i došla do fenomenalnog rezultata. Naša vaterpolo reprezentacija je pobedila Hrvatsku rezultatom 13:11 i došla do trećeg uzastopnog olimpijskog zlata u Parizu. Izabranici Uroša Stevanovića sada stoje rame uz rame sa Mađarima koji su uspeli da u periodu od 2000. do 2008. urade ovako nešto.

Ovo je zaista fenomenalan podvig naših vaterpolista. Ovo je izazvalo posebnu emociju kod svakog navijača. To govori i opšte slavlje na ulicama Beograda. Na Trgu Republike je odlična atmsofera uz zastave Srbije uz pesmu ''U boj krenite junaci svi''. Veoma emotivno su svi proživeli ovo i svaka čast izabranicim Uroša Stevanovića na ovom neskakidašnjem podvigu.

POGLEDAJ GALERIJU

Ponovo smo pokazali da smo vaterpolo vele sila i da kada nas svi otpisuju, dokazali smo da imamo šampionski karakter. Sjajan rezultat i za selektora Uroša Stevanovića koji je bio pod velikim pritiskom. Kada niko nije verovao, momci su se digli i uspeli da dođu do neverovatnog podviga. Srbija nije blistala u Parizu, ali je došla do onog za šta je su se i borili, a to je treće uzastopno zlato. 

Jednostavno smo najbolji u ovom sportu i nema nam ravnog. Posle ovog podviga dobro je pitanje šta dalje, a sigurno će biti još medalja. Neka ovoj generaciji ovo bude podstrek da budu još puno ovakvih uspeha.

BONUS VIDEO