DIREKTNO DO METROPOLE: Air Serbia uvodi novi let koji će mnoge obradovati


IZVOR: Republika/I.Đ. - 08.10.2024 | 12:49


Letovi ka ovoj destinaciji obavljaće se dva puta nedeljno

Foto: Vladimir Zogović
DIREKTNO DO METROPOLE: Air Serbia uvodi novi let koji će mnoge obradovati

Er Srbija objavila je da će prvih dana januara uvesti novu liniju sa Kinom.

Srpska avio-kompanija donela je odluku da od 11. januara uvede dva leta nedeljno za Šangaj, što će biti treća redovna linija sa Kinom.

Avioni će iz Beograda za Šangaj leteti utorkom i subotom, dok će se iz Šangaja za Beograd vraćati sredom i nedeljom.

Letovi između Beograda i Šangaja obavljaće se i tokom naredne letnje sezone koja počinje 30. marta 2025. godine, a karte su već u prodaji.

"Pre samo devet dana, u ponedeljak 30. septembra, uspostavili smo redovnu avio-liniju između Beograda i Guangdžoua. To je naša druga destinacija u Kini, pored Tjenđina do kog letimo od 9. decembra 2022. godine. Uvođenjem direktnih letova do Šangaja, 11. januara 2025. godine, uz bezvizni režim i nedavno potpisani sporazum o slobodnoj trgovini, doprinosimo daljem jačanju ekonomskih, poslovnih, turističkih i kulturnih veza Srbije i Kine“, kazao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

On je istakao da će redovna linija između prestonice Srbije i Šangaja omogućiti brža poslovna i turistička putovanja, kao i efikasniju razmenu roba i usluga između dve države.

Iz Er Srbije podsećaju da je Šangaj smešten u istočnoj Kini na obali Istočnog kineskog mora, na približno jednakom rastojanju od Pekinga na severu i Guangdžoua na jugu.

Jedna je od najvećih svetskih luka i glavni industrijski i komercijalni centar Kine.