DA LI JE MOGUĆE? Ova država daje BESPLATNE AVIO KARTE stranim turistima


IZVOR: Republika/I.Đ. - 15.10.2024 | 10:16


Neverovatan marketinški potez odjeknuo je u svetu putovanja poput bombe

Foto: pixabay.com
DA LI JE MOGUĆE? Ova država daje BESPLATNE AVIO KARTE stranim turistima

Japan je doneo neverovatnu odluku da u narednom periodu omogući stranim turistima da besplatno razgledaju njihovu zemlju.

Japanska avio kompanija spremila je više hiljada besplatnih avio karata za domaće letove, dakle za ostrva Honšu, Kjušu, Šikoku i Hokaidu koja čine ovu zemlju.

Ponuda se ne odnosi na domaću populaciju već isključivo na strance koji će tako moći da obilaze ceo Japan besplatno avionom.

Ono što je caka u ovom neverovatnom marketinškom triku je što će avio karte važiti samo za destinacije po Japanu koje su manje popularne i istražene.

Na ovaj potez vlada Japana odlučila se kako bi pospešila turizam u manje vidljivim oblastima.

Dakle, ukoliko biste došli u Tokio i poželeli da avionom odete recimo u Nagoju ili Hirošimu, to nećete moći besplatno, ali u neki manji grad ili oblast - to može.

Nažalost, putnicima iz Evrope ova mogućnost još nije dostupna kao ni onima iz mnogih država izvan nje.

Mogu je koristiti samo putnici iz:

Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Meksika, Tajlanda, Singapura, Australije, Novog Zelanda, Vijetnama, Filipina, Indonezije, Indije, Kine i Tajvana.

Za putnike iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Meksika ova usluga nije u potpunosti besplatna već moraju doplatiti 100 američkih dolara, dok za putnike iz Kine iznosi 300 juana, odnosno nešto manje od 40 evra.