AUTO GIGANT SE RAZBESNEO ZBOG KINEZA: Najavljena proizvodnja 11 novih modela električnih automobila! CILJ JE DOMINACIJA


IZVOR: Republika - 09.09.2023 | 18:23


Kompanija je priznala da je u poslednje vreme došlo do stagnacije u prodaji, ali ima jasan plan kako da povrati primat među konkurencijom

Foto: pixabay.com
AUTO GIGANT SE RAZBESNEO ZBOG KINEZA: Najavljena proizvodnja 11 novih modela električnih automobila! CILJ JE DOMINACIJA

Nemački proizvođač automobila Volkswagen nije previše srećan zbog kineskog osvajanja tržišta električnih vozila.

Evropski proizvođači su generalno od prošle godine, bokserski rečeno u nokdaunu, te im je pod hitno potrebno malo svežine i novih ideja.

U Volkswagenu to znaju i s tim u vezi, rešili su da bace rukavicu u lice Kinezima tako što će u narednom period proizvesti ni manje ni više nego 11 novih modela automobila!

Tomas Šefer, direktor Volkswagena rekao je uoči sajma automobila u Minhenu da će sav fokus kompanije biti na proizvodnji električnih automobila.

- Do 2027. godine ćemo kao brend predstaviti 11 novih modela. Pretpostavljamo da će udeo električnih automobila u Evropi značajno da se poveća u narednim godinama. Ovaj pad je za Volkswagen samo trenutni. Od maja smo primetili da je ponovo prisutan rast - rekao je Šefer.

Foto: pixabay.com

 

 

Nemci su u 2023. stali s kupovinom električnih automobila zbog inflacije i dugog čekanja na isporuke vozila. Samim tim, Volkswagen je morao da smanji proizvodnju u Emdenu.

Tomas Šefer potvrdio je da neće biti smanjenja cena kao što to ove godine recimo čini Tesla.

- Cilj Volkswagena je da proširi udeo električnih vozila na 80 posto do 2030., a zatim na 100 posto tri godine kasnije - rekao je Šefer.

Prodaja električnih vozila odnosila se na svega 7,3 posto ukupnih prodaja u svetu u prvoj polovini 2023., ali prvi čovek Volkswagena tvrdi da je to uglavnom zbog zemalja poput Brazila, gde je taj biznis u začetku.