LUDNICA NA SAHRANI: Šef kartela pokopan sa tonom oružja u sanduku, supruga i familija u šoku! Razlog će vas ZAPREPASTITI


IZVOR: Republika - 20.09.2023 | 09:31


Tačno su znali šta rade, međutim, nikom drugom ko ne pripada tom miljeu nije bilo jasno šta se dešava

Foto: pixabay.com
LUDNICA NA SAHRANI: Šef kartela pokopan sa tonom oružja u sanduku, supruga i familija u šoku! Razlog će vas ZAPREPASTITI

Šef ekvadorskog narko kartela Manuel Hulijan Seviljano Bustamante ubijen je u 39. godini života.

Bustamante je bio omiljen u svom krugu kriminalaca i dilera pošto je veći deo “karijere” bio vođa bande “Los Fatales”.

Šef kartela sahranjen je ne samo prema lokalnim običajima već i još luđe od toga. Njegove kolege iz bande u kovčeg su pred sam obred ubacile ogromnu količinu oružja, Daily mail.

Dok su se Bustamanteova supruga i ostatak familije gledale u čudu, jedan od Manuelovih kolega iz bande izjavio je da šef mora da ima s čim da se zaštiti u zagrobnom životu.

 

 

U kovčeg su ostavili i kapu kako bi mogao da "izgleda najbolje" na kapiji Svetog Petra.

Bustamante je upucan u autoperionici u gradu Mokačeu u Ekvadoru, kada je bio sa svojom 20-godišnjom ćerkom i čuvarom. I njegova ćerka, koja je ranjena, preminula je kasnije u bolnici.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za smrt Bustamantea i njegove ćerke.

Vlasti sumnjaju da bi napad mogao biti rezultat sukoba između rivalskih bandi u unosnom svetu trgovine drogom.

Predsednički kandidat Fernando Vilavisensio, otvoreni kritičar organizovanog kriminala i korupcije, ubijen je prošlog meseca usred bela dana.

Njegova smrt usledila je nakon fatalnog ubistva gradonačelnika Mante u julu, Agustina Intrijaga (38), koji je nedavno ponovo izabran na mandat.