BRAVO! Miroljub iz Kruševca pobednik 174. ciklusa popularnog kviza Slagalica! U IGRI NIJE POKAZAO SAMO ZNANJE, VEĆ I VELIKU LJUBAV I ČOVEČNOST! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 29.05.2024 | 22:39


Posebno dirljiv trenutak dogodio se nakon polufinalnog takmičenja kada je Miroljub uputio emotivnu poruku svojoj supruzi koja se bori sa teškom bolešću.

Foto: RTS/printscreen
BRAVO! Miroljub iz Kruševca pobednik 174. ciklusa popularnog kviza Slagalica! U IGRI NIJE POKAZAO SAMO ZNANJE, VEĆ I VELIKU LJUBAV I ČOVEČNOST! (VIDEO)

Miroljub Arsić trijumfovao je u finalu 174. ciklusa  popularnog kviza Slagalica. Arsić je trijumfovao rezultatom 264:237 protivnika Petra Stanisavljevića, čime je osvojio nagradu od 300.000 dinara.

Petar je, iako poražen, pohvalio Miroljuba za njegovu smirenost, koncentraciju i iskustvo, ističući da je izgubio na fer način.

Miroljub je reagovao s poštovanjem prema svom protivniku i celokupnom timu "Slagalice", zahvaljujući im na čestitkama i poštovanju tokom takmičenja. Nakon finala, Miroljub je najavio da će proslaviti pobedu sa ekipom "Slagalice" u Kruševcu.

Posebno dirljiv trenutak dogodio se nakon polufinalnog takmičenja kada je Miroljub uputio emotivnu poruku svojoj supruzi koja se bori sa teškom bolešću. Ove reči su ganule mnoge, a Miroljub je izrazio veru, ljubav, nadu i odlučnost da će zajedno pobediti sve izazove.

- Najveću poruku bih dao svojoj supruzi, koja se bori sa opakom bolešću. Vera, ljubav, nada i borba i uspećemo. Volim te - rekao je Miroljub.

TV Slagalica je, inače, zabavan i poučan kviz na Radio-televiziji Srbije (RTS), koji okuplja čitavu porodicu. Za razliku od mnogih drugih kvizova, u ovom nije novac nije glavni motiv za prijavu, pošto su nagrade relativno male, ali je uvek bilo stvar prestiža učestvovati, a naročito u njoj pobediti. 

Kviz je osmislio Nikola Nešković i nazvao ga "Muzička slagalica". Značajan doprinos prilikom pripreme kviza dali su članovi Enigmatskog društva "Dr. Đorđe Natošević" iz Sombora Željko Dimović i Tomislav Munišić. Prva emisija emitovana je 22. novembra 1993. godine, a prvi voditelj bio je Ivan Bauer. Ubrzo je "Muzička slagalica" promenila ime u "TV Slagalicu" i postala ne samo najgledaniji kviz, već i najgledanija emisija na svim srpskim televizijama. Prikazuje se u kontinuitetu sve do danas, a već je emitovano više od 7000. emisija.

Bonus video