NIKADA NEĆE IMATI KULT! Piksija i Srbiju SRAMOTNO IZVREĐALI na hrvatskoj nacionalnoj televiziji!


IZVOR: Republika - 14.06.2024 | 10:22


Tamošnji stručni konsultant baš preterao.

Foto: Tanjug/AP
NIKADA NEĆE IMATI KULT! Piksija i Srbiju SRAMOTNO IZVREĐALI na hrvatskoj nacionalnoj televiziji!

Joško Jeličić, stručni konsultan fudbalskih događaja na HRT (Hrvatska radio televizija), sramotno je izvređao reprezentaciju Srbije uoči predstojećeg EVRO 2024.

On je pokušao da bude duhovit u analizi "orlova".

- Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutrašnjih problema, meni je drago da su oni na takmičenju jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo videli ko je s kim, ko koga i tako... - rekao je Jeličić u emisiji na televiziji "HRT".

Kritike nisu zaobišle ni selektora Dragana Stojkovića Piksija.

- Njihov problem je što selektor ništa ne donosi toj ekipi. Moraju da imaju jasniju hijerarhiju, ne u smislu ko je veća zvezda. Piksi i njegove izjave, gledali smo kako psuje svog igrača u prijateljskoj utakmici, radi sve ono zbog čega oni već dugo nemaju i verovatno nikad neće ni imati kult reprezentacije - dodao je Jeličić.

Nakon što su Jeličićeve izjave dospele u javnost, mnogi su osudili njegovu nediplomatsku retoriku i izražavanje prema reprezentaciji Srbije. Oštre reakcije stigle su kako iz sportskih krugova, tako i od navijača, a istaknute ličnosti smatraju da ovakav pristup nije u skladu sa duhom fer pleja i sportskog takmičenja.

On je, inače, bivši fudbaler Dinama i Hajduka, dok je za nacionalni tim odigrao dva meča.

BONUS VIDEO