MOĆAN MOTIVACIONI MOMENAT! Pesma posvećena KOSMETU ODJEKUJE srpskom svlačionicom! Evo kako su REAGOVALI "ORLOVI"!


IZVOR: Republika - 20.06.2024 | 14:08


Srbija od 15 sati igra drugi meč na EP.

Foto: Prinsktin
MOĆAN MOTIVACIONI MOMENAT! Pesma posvećena KOSMETU ODJEKUJE srpskom svlačionicom! Evo kako su REAGOVALI "ORLOVI"!

Fudbalska reprezentacija Srbije se priprema za meč sa Slovenijom u okviru drugog kola Evropskog prvenstva. Prethodni događaji na prvenstvu, poput prisustva provokativnih transparenata i zastava terorističke UĆK i skandiranja "Ubij Srbina", naveli su fudbalere da reaguju na svoj način. Na meču sa Slovenijom, fudbaleri su odlučili da se bodre pesmom "Lazarica" Uroša Živkovića, koja nosi snažnu poruku o Kosovu. Ova odluka je simboličan način da pokažu svoje stavove i podršku svojoj zemlji.

 

U svlačionici Srbije pred meč sa Slovenijom, fudbaleri su zajedno pevali pesmu "Lazarica", uz refren "Ne dam, ne dam zemlju cara Dušana". Ova pesma ima poseban značaj i simboliku, te je bila izbor fudbalera kao način da pokažu svoju solidarnost i odlučnost pred izazovima koje su doživeli tokom prvenstva.


Fudbalska reprezentacija Srbije će, nakon meča sa Slovenijom, odmeriti snage sa Danskom u utakmici koja se očekuje 25. juna. Ova utakmica će biti od velikog značaja za dalji plasman reprezentacije Srbije na prvenstvu. Takođe, istog dana će se igrati i meč Engleska - Slovenija, koji će dodatno uticati na ishod takmičenja u grupi C.

Prvoplasirani i drugoplasirani tim u grupi obezbediće direktan plasman u nokaut fazu EVRO 2024, dok će to učiniti i četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Za plasman se prvo gleda broj bodova, zatim gol razlika, ukupan broj postignutih golova, ukupno pobeda. Posle grupne faze, sledi osmina finala (29. jun – 2. jul), četvrtfinale (5. – 6. jul), polufinale (9. – 10. jul) i na kraju finale (14. jul).

BONUS VIDEO