EVRO 2024, DAN 13: Razrešenje potpune ludnice u grupi E! Turci i Česi u Hamburgu biju bitku za nokaut fazu!


IZVOR: Vladimir Vorih - 26.06.2024 | 07:54


Poslednji dan grupne faze takmičenja je pred nama.

Foto: www.profimedia.rs
EVRO 2024, DAN 13: Razrešenje potpune ludnice u grupi E! Turci i Česi u Hamburgu biju bitku za nokaut fazu!

Danas će ljubitelji fudbala širom Evrope imati priliku da isprate poslednja četiri meča grupne faze ovogodišnjg EVRA 2024.

Sa velikom pažnjom se iščekuju poslepodnevni mečevi u kojima će se dogoditi konačan raspet u grupi E, gde uoči poslednjih 90 minuta fudbala sva četiri nacionalna tima imaju po tri osvojena boda.

Slovačka - Rumunija; Ukrajina - Belgija

Mečevi poslednjeg kola grupe E odigraće se na stadionima u Frankfurtu i Štutgartu, a sve četiri reprezentacija u ovom momentu imaju po tri osvojena boda, tako da je potpuno jasno da sledi pravo usijanje i o konačnom plasmanu u grupi odlučivaće svaki postignuti pogodak.

Rumunija i Belgija u ovom momentu imaju najbolji gol količnik +1, tako da se mogu smatrati blagim favoritima u duelima sa Slovačkom i Ukrajinom, a posebno se mora istaći da vrlo lako mogu svi timovi da se nađu u situaciji da grupnu fazu okončaju sa četiri osvojena boda, što bi u ovom momentu Ukrajince odvelo kući zbog lošeg gol koeficijenta.

Oba meča se igraju od 18 časova, a treba napomenuti da seu po kladionicama favoriti u predstojećim mečevima selekcije Slovačke, kojoj se daje blaga prednost u odnosu na Rumuniju, kao i Belgija koja se smatra apsolutnim favoritom u dulu protiv Ukrajinaca.

Foto: Sofascore.com/printscreen

Potpuna ludnica u grupi E

 

Gruzija - Portugal; Češka - Turska

Kada je grupa F u pitanju, Portugalci su već obezbedili prvu poziciju u plasman u nokaut fazu takmičenja, ali će meč imati veliki značaj za selekciju Gruzije koja bi trijumfom mogla da stigne i do osmine finala.

I pored činjenice da ekipi Kristijana Ronalda meč nema rezultatski značaj, kladionice upravo Portugalce smatraju favoritom u ovom meču.

Daleko značajniji će biti duel u Hamburgu. Česi i Turci se bore za prolaz u osminut finala, ali i za poziciju "broj dva" u grupi. 

Turskoj je i bod dovoljan da zakaže meč protiv Austrije u osmini finala, dok Češku samo pobeda ostavlja na takmičenju.

O neizvesnosti navedenog meča govori i podatak da kladionice identične šanse za pobedu daju obema reprezentacijama.

Oba susreta na programu su od 21 čas.

Foto: Sofascore.com/printscreen

Turci i Česi vode odlučujući bitku

 

Kao i do sada navedene duele možete pratiti na kanalima RTS 1 i RTS 2, kao i na TV Areni sport Premium, a sve najnovije infomacije iz Nemačke možete pratiti na portalu Republika.rs.

 

BONUS VIDEO: