GOL ZA FINALE, 17. ROĐENDAN, FINALE EVRO 2024, PA... Lamin Jamal ne zna šta ga je snašlo ovog leta, a šta ga čeka posle Nemačke je POSEBNA PRIČA


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 11.07.2024 | 13:58


Mladi Španac je najveći hit Evropskog prvenstva.

Foto: www.profimedia.rs
GOL ZA FINALE, 17. ROĐENDAN, FINALE EVRO 2024, PA... Lamin Jamal ne zna šta ga je snašlo ovog leta, a šta ga čeka posle Nemačke je POSEBNA PRIČA

Lamin Jamal (16) najveća je senzacija Evropskog prvenstva u fudbalu. Mladi Španac je postao najmlađi učesnik polufinala Evropskih prvenstava, a onda je golom za izjednačenje protiv Francuske trasirao put "crvenoj furiji" prema finalu EVRO 2024, da bi Dani Olmo sjajnim udarcem naterao Žula Kundea da ubaci loptu u svoju mrežu za konačnih 2:1 još u prvom poluvremenu.

Rival "crvenoj furiji u nedelju (21.00) na Olimpijskom stadionu u Berlinu biće Engleska, koja je sa 2:1 savladala Holandiju. Biće to nova prilika mladom Špancu za dokazivanje i odrastanje, mada će on u međuvremenu postati bukvalno stariji jer mu je u subotu 17. rođendan. Međutim, urnebesna je priča šta Jamala čeka posle EVRO 2024. On je i dalje srednjoškolac, pa ga muče problemi kao i svih ostalih tinejdžera. Doduše, može se desiti da će sa letnjeg raspusta u školu doneti pehar namenjen prvaku Evrope.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pubity Sport (@pubitysport)

 

- Nadam se da me učiteljica neće oboriti na popravni - izjavio je Jamal pre EP.

On je učenik četvrtog razreda srednje škole, ali vanredno, pa je imao nameru da uči i u Nemačkoj.

- Poneo sam udžbenike u Nemačku. Imam "online" nastavu i mislim da mi dobro ide - dodao je Lamin.

Ovakvo prizemno ponašanje oduševilo je ceo svet, a najviše selektora Španije Luisa De la Fuentea.

- On je genije! Pravi genija… Moramo da brinemo o njemu, da nastavi da radi i da drži noge na zemlji. Imamo veliku sreću što je Španac i što ćemo uživati u njegovoj igri mnogo godina. Imamo tim sa puno sadašnjosti, ali više buducnosti - istakao je selektor "furije".

BONUS VIDEO