VAŽNA ODLUKA: Sezona 2023/24 donosi promenu sistema takmičenja!


IZVOR: Vladimir Vorih - 19.04.2023 | 17:34


Odluka koja će zasigurno doneti mnogo uzbuđenja na terenu.

Foto: Fudbalski savez Vojvodine
VAŽNA ODLUKA: Sezona 2023/24 donosi promenu sistema takmičenja!

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Vojvodine na današnjoj sednici analizirao je situaciju u takmičenjima pod njihovom ingerencijom, ali i doneo važne odluke koje će zasigurno unaprediti fudbal na severu Srbije.

 

Predsednik Takmičarske komisije Miodrag Radaković podneo je izveštaj o dosadašnjem toku prvenstva i opšti je utisak da je regularnost utakmica pod posebnom lupom i da je u nekoliko slučajva preventivno delovala Disciplinska i Etička komisija.

Istovremeno IO FSV je doneo važnu odluku koja će biti na snazi već od naredne 2023/24 sezone. Naime, uvode se baraž mečevi za popunu Srpske lige Vojvodina u kojem će učestvovati klubovi vojvođanskog fudbalskog ranga. Iz sve tri gupe Vojvođanske lige (Sever, Istok i Jug) drugoplasirane ekipe će učestvovati u baraž mečevima, a njima će se priključiti i trećeplasirana ekipa koja je osvojila najviše bodova u okviru ligaškog dala takmičenja. Navedene ekipe će se boriti za plasman u viši rang, a usled navedenog iz vojvođanske grupe srpskoligaškog karavana ubuduće će ispadati četiri poslednjeplasirana tima.

Foto: Fudbalski savez Vojvodine

Promene u vojvođanskom fudbalu

 

Istovremeno, od narednog prvenstva klubovi Vojvođanske lige imaće obavezu da snimaju prvenstvene utakmice. Biće to još jedna mera za borbu protiv neregularnosti i čistotu fudbala. Članovi IO pratiće određene utakmice od posebne važnosti, a obilaziće i fudbalske sredine da bi se na licu mesta upoznavali sa problemima.

Jasno je da će vojvođanski fudbalski rang, po osnovu donetih odluka, doneti još više sportskog uzbuđenja.

 

BONUS VIDEO: