MESO I PUKOVAC NASTAVLJAJU ZAJEDNO: Cilj za predstojeću sezonu je najviši mogući, ide se po šampionski pehar!
IZVOR: Milan Đorđević - 08.07.2023 | 09:56
Bivši srpskoligaš želi povratak u staro jato.
Nekadašnji srpskoligaš je u nedavno završenom prvenstvu ubeležio svoju četvrtu vezanu sezonu u Zoni Centar.
Tim iz Pukovca je u nedavno završenoj sezoni sa učinkom od 13 trijumfa, pet remija i 12 poraza stigao do četvrte pozicije na tabeli. Prvi deo prvenstva je odigran u nešto slabijoj formi, pa iz tog razloga ekipa nije bila konkurentna za sam vrh tabele, mada je i niški Sinđelić od samog starta stavio svima do znanja da ide na šampionski pehar.
Sastav Pukovca je u sezoni 2022/2023 u ligi mrežu rivala zatresao 64, a nešto manje od polovinu postignutih golova delo je jednog igrača. Nemanja Marković (25), popularni "Meso" je imao fantastičnu godinu iza sebe na ličnom planu, mada i klupski rezultat se ne može reći da je loš. Marković je u prvenstvu svoj golgeterski saldo obogatio za 28 golova, što je u dosadašnjoj njegovoj karijeri i najveći broj.
Foto: FK Pukovac
"Meso" je pre Pukovca bio član ekipe Orljane šest meseci, u Moravi iz Žitkovca je proveo godinu dana, Malošištu šest meseci, dok je u par navrata bio član Radničkog 1947 iz Čapljinca. Marković je za naš portal povodom predstojećeg prvenstva, kao i uspeha u nedavno završenom izjavio:
- Počinjemo pripreme oko 20. jula, koliko sam čuo iz kluba u planu je dovođenje par igrača sa kojima ćemo imati najviše moguće ciljeve za sledeću sezonu. Očekujem da budem od starta prvenstva na visokom nivou, i da golovima olakšam saigračima i klubu da stignemo do prve pozicije. Cilj za predstojeći šampionat je svima jasan, želimo da napadnemo plasman u Srpsku ligu Istok.
Pukovčani i Marković će nastaviti zajedno i u narednom periodu, mladi, ali provereni napadač se dobro oseća u Pukovcu, a leži mu i takmičenje u Zoni Centar. Prethodne tri sezone popularni "Meso" je tri puta bio drugi strelac lige, ali je sada nadmašio učinak sa 28 golova (prethodne dve sezone 17 i 19 pogodaka).
BONUS VIDEO: