ZEMUNSKI NEIMAR „ZVEZDA“ PRELAZNOG ROKA NA „MALIM“ TERENIMA: Ademi prvi „pik“ na Staroj Karaburmi! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Republika - 18.07.2023 | 14:52


Transfer koji je uzburkao prestonićki fudbal.

Foto: Privatna arhiva/Admir Ademi
ZEMUNSKI NEIMAR „ZVEZDA“ PRELAZNOG ROKA NA „MALIM“ TERENIMA: Ademi prvi „pik“ na Staroj Karaburmi! (FOTO GALERIJA)

Adimr Ademi: „Sportsku javnost je možda šokirala moja odluka da kao dete kluba iz Gornje Varoši pređem u redove gradskog rivala, ali odlučio sam da odaberem pravu fudbalsku opciju za lični napredak zbog porodice i sebe“.

 

Karte se mešaju na „malim“ beogradskim terenima, „kroje“ se timovi za novu takmičarsku godinu, ali već sada je poznato – „zvezda“ prelaznog roka je „zemunski Neimar“, mladi vezista, Admir Ademi (18) koji je doneo šok odluku i iz Zemuna prešao u OFK Beograd.

- Sve se desilo potpuno spontano iako su moj odlazak iz Gornje Varoši mnogi shvatili kao fudbalsku senzaciju – naglasio je za portal Republika.rs, Ademi.

Kako ste se odlučili za „romantičare“?

- Odabrao sam najbolju opciju za moju porodicu i mene, OFK Beograd je klub u kome ću moći brzo da napredujem, Prva liga je ozbiljan rang takmičenja...

Da li je gradski derbi u smiraj prošle sezone uticao na Vašu odluku?

- Ima istine da je ta utakmica prelomna za moju karijeru. Čelni ljudi kluba sa Stare Karaburme su u tih 90 minuta videli na delu moj kvalitet, shavtili su da sam na neki način poseban i poželeli su da me angažuju, ostalo se zna.

Da li je Zemun pokušao da Vas zadrži u Gornjoj Varoši?

- Jeste, kako ne, međutim, i pored emotivne veze sa klubom u kome sam postao fudbaler u punom smislu reči, odabrao sam OFK Beograd za nastavak karijere isključivo iz sportskih razloga. POGLEDAJ GALERIJU

 

Koliko Vam je bilo teško da napustite Gornju Varoš?

- U Zemunu sam proveo devet divnih takmičarskih godina, uz trenera Nemanju Glušicu naučio gotovo sve što danas na terenu znam.

Pokazali ste da ste već dobar „tehničar“.

- Nije tajna da sam godinama unazad, sa trenerom Glušicom, dodatno, po sat – dva, uvežbavao dribling i radio na brzini i prodoru. Zato danas na terenu deluje da mi to uvek ide od „noge“.

Od koga danas najviše učite?

- Priznajem, pokupšavam nek fudbalski fazon da „ukradem“ od Neimara pa posle demonstriram na terenu.

U OFK Beogradu na Vašoj poziciji imate ozbiljnu koknkurenciju.

- Dejan Bajić i Filip Halabrin su moji novi sigrači, nikako ih ne gledam kao rivale sa kojima ću da se takmičim za mesto u timu.

Verujete u lični potencijal.

- Znam koliko godina sam radio za ovu šansu na Omladinskom stadionu, znam da je mnogo rada tek preda mnom, ali verujem da ću da zaslužim i adekvatnu minutažu iako sam vrlo mlad.

Na početku karijere ste bili centarfor.

- Želja za golovima se nikada ne gasi, to odavno nije moja primarna pozicija na terenu, ali ako se nađem u prilici, postićiću pogodak jer upravo golovi svakog od nas promovišu u kompletnog igrača.

Kako Vam sada izgleda momenat kada ste sa uličnih „kockica“ prešli na ozbiljan fudbal?

- To je prvi bitan sportski trenutak koji je usmerio moj život u potpuno drugom smeru, verujem da će i prelazak u OFK Beograd biti drugi bitan momenat za moju karijeru – optimista je novi vezista „romantičara“.

Admir Ademi je „uzdrmao“ fudbalski Beograd, vreme je da „zemunski Neimar“ na terenu opravda epitet „zvezde“ prelazbnog roka, na Staroj Karaburmi.

 

BONUS VIDEO: