PREOKRET NA JUGU MARAKANE: Jako loše drugo poluvreme gostiju dovelo je do trijumfa domaćina! (VIDEO)


IZVOR: Milan Đorđević - 27.04.2024 | 19:41


Vodili su gosti iz Smedereva, ali je Grafičar u poslednjih 15-tak minuta meča preokrenuo rezultat.

Foto: Youtube.com/Mozzart Bet Prva liga Srbije/Printscreen
PREOKRET NA JUGU MARAKANE: Jako loše drugo poluvreme gostiju dovelo je do trijumfa domaćina! (VIDEO)

U okviru drugog kola plej-ofa Prve lige Srbije ekipa RFK Grafičara ugostila je sastav Smedereva 1924. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa deobeo poslednje pozicije u ovoj grupi (borba za viši rang), dok su gosti bili na deobi trećeg mesta, koje vodi u baraž za Superligu Srbije.

Prva ozbiljna prilika na meču viđena je na isteku desetog minuta kada su domaći imali jednu, a zatim i drugu izglednu šansu za vođstvo, međutim mreža golmana Lukića je ostala netaknuta. Imali su fudbaleri Grafičara odlične šanse u tim trenucima, međutim i dalje 0:0. 

Kako to obično biva u fudbalu, nakon promašaja na jednoj strani, stiže kazna na drugoj. Igrao se 25. minut kada je viđen odličan kontranapad gostiju, Lokosa završava brzu tranziciju pogotkom, 1:0 za Smederevo.

Nakon vođstva gostiju imaju još par izglednih šansi za uvećanje istog, međutim nije bio dovoljno koncentracije u završnici napada. Na poluvremenu 1:0 za "oklopnike". 

Foto: Instagram.com/FK Smederevo 1924

Preokret domaćina

Za vreme pauze izvršene su dve izmene u redovima gostiju, dok su u Grafičaru izvršili samo jednu. Opredelio se šef Smedereva da pre svega čuva minimalnu prednost, i da ako se otvori šansa ugrozi gol rivala, lopta je u posedu domaćina, ali bez izglednih prilika. 

Na isteku 73. minuta Grafičar preko mladog rezerviste, Veljka Mladenovića stiže do izjednačenja, on je mrežu rivala pogodio sedam minuta po ulasku u igru, međutim prilikom postizanja gola se povredio, pa je napustio teren.

 

 

Nakon "iksa" bilo je šansi kako na jednoj, tako i na drugoj strani, ali je remi bio na snazi sve do samog finiša utakmice. Odličan udarac maldog Ognjena Ajdara uhvatio je golmana Smedereva nesprenog, 2:1, Grafičar preokreće rezultat i na kraju dolazi do sva tri boda.

 

 

RFK Grafičar - Smederevo 1924 2:1 (0:1)

RFK Grafičar: Guteša, Popović (od 46' Matić), Spasojević (od 80' Markišić), Vasiljević, Stojanović, Đurić, Jovanović, Vukičević, Dunkan (od 65' Babakar), Ajdar, Maksimović (od 65' Mladenović (od 74' Petrović))

Smederevo 1924: Lukić, Ćorković, Kostić, Petronijević, Stojković (od 46' Jevremović), Dimitrijević, A. Marković (od 46' Jovanović), Panić, Zuvić (od 65' Janković), Lokosa (od 71' Obradović), Jovanović (od 65' L. Marković)

U sledećem kolu Smederevo dočekuje Mačvu, dok sastav Grafičara gostuje Radničkom iz Sremske Mitrovice.

BONUS VIDEO: