ISTORIJSKI REZULTAT ZA KLUB: Do kraja sezone se mogu postaviti granice koje će retko ko preskočiti!


IZVOR: Milan Đorđević - 06.05.2024 | 15:00


Banatul je šampion, plasman u PFL je veliki uspeh za mladi sportski kolektiv.

Foto: FK Banatul Lokve
ISTORIJSKI REZULTAT ZA KLUB: Do kraja sezone se mogu postaviti granice koje će retko ko preskočiti!

U okviru 21. kola Druge južnobanatske lige (grupa Istok) ekipa Banatula iz Lokve ugostila je sastav Dunava iz Banatske Palanke. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa liderske pozicije, uz maksimalan učinak, dok su gosti bili na četvrtom mestu u ligi.

Domaćinu su na ovom meču bila potrebna tri boda da i matematički obezbedi titulu prvaka, i od prvog minuta su igrači sa tim mislima u glavi krenuli u veliku ofanzivu. Već nakon desetak minuta igre bilo je jasno u kojem smeru će ići ovaj susret.

Redom su za Banatul pogađali Smaet Beriša, Nikola Radić dva puta i Uroš Rakić, 4:0 nakon prvih 15 minuta igre. Erupcija oduševljenja navijača domaćina, do odlaska na odmor još dva puta se zatresla mreža golmana Andrejića.

Foto: FK Banatul Lokve

Istorijski rezultati

Na 5:0 prednost Banatula uvećao je Dorijan George, dok je Beriša svojim drugim pogotkom postavio rezultat prvog poluvremena na 6:0. Trener domaćih, Dobričić za vreme pauze izvršio je tri izmene.

Upravo je rezervista Dario Kornja pogodio za 7:0 u 58. minutu, zatim je Radić overio svoj het-trik tri minuta kasnije, Banatul vodi 8:0. Rakić postiže drugi gol za 9:0, dok konačan rezultat utakmice postavka Kornja, drugi pogodak rezerviste, 10:0.

Banatul (Lokve) - Dunav (Banatska Palanka) 10:0 (6:0)

Banatul: Todorović, Beriša (od 46' A. Lotrean), V. Lotrean, George (od 46' Kornja), Vinka, Lukić, Rakić, Borković (od 46' Lorenc), Radić, Ardeljan

Dunav: Andrejić, Nikolić, Jović, Mali, Putnik, D. Ostojić, M. Ostojić, U. Ostojić, Vasiljević, Lukić, Ilić 

Ostvaren je istorijski uspeh mladog sportskog kolektiva Banatul Lokve, plasman u PFL Pančevo će verovatno biti upisan brojkama koje će teško biti nadmašene u budućnosti. Pored maksimalnog broj bodova, impresivna je statistika i po broju postignutih golova (85), dok je golman lidera savladan u samo 10 navrata na trenutno odigranih 19 mečeva.

BONUS VIDEO: