UVERTIRA ZA FINALE KUPA: Sve je spremno za spektakl - Zemunci ruše komšije u pohodu na titulu!


IZVOR: Vladimir Vorih - 17.05.2024 | 13:36


Sve je spremno za duel koji može odlučiti i šampiona.

Foto: Instagram.com/ taurunum1987
UVERTIRA ZA FINALE KUPA: Sve je spremno za spektakl - Zemunci ruše komšije u pohodu na titulu!

Ovosezonsko takmičenja u okviru beogradske grupe srpskoligaškog fudbala privodi se kraju, a do "podvlačenja crte" ostalo je da se odigra još 270 minuta.

 

Pitane šampiona još uvek nije rešeno, ali u poslednja tri prvenstvena kola, sa najvećim izgledima da se dokopa pehara i plasmana u prvoligaški karavan, ulazi ekipa Zemuna koja teoretski u narednom kolu može i da obezbedi zvanje šampiona u slučaju da savlada novobeogradski Brodarac, a da Gornjovarošanima na ruku bude išao i rezultat na meču u kojem se sastaju Studentski grad i Teleoptik.

U ovom momentu Zemun sa skorom od 20 pobeda, četiri remija i tri poraza i ukupno 64 osvojena boda, nalazi se četiri koraka ispred pomenutog Teleoptika, a nakon duela sa Brodardem, očekuju ih i mečevi protiv Rada i Zvezdare.

Sa druge strane, novobeogradski Brodarac iza sebe ima prilično turbulentnu sezonu. Dugo je ekipa sa Starog Sajmišta tavorila na samom dnu tabele, ali su u poslednjih 13 prvenstvenih mečeva zabeležili skor od osam pobeda i pet remija, što ih je vinulo u sredinu tabele i finiš takmičarske godine dočekuju znatno mirnije.

Prvi ovosezonski meč dve ekipe odigran je početkom meseca novembra prethodne godine na stadionu Brodarca, a Zemun je slavo minimalnim rezultatom 1:0, a strelac jedinog pogotka bio je Nikola Božić u 56. minutu meča.

Foto: Instagram.com/ taurunum1987

Veliki derbi u Gornjoj varoši

 

- Srpska liga Beograd, 27. kolo:

Zemun (Zemun) - Brodarac (Novi Beograd)

Stadion: Gradski stadion u Zemunu

Datum Subota, 18. maj

Početak: 17 časova

novi duel dve ekipe odigraće se u subotu 18. maja sa početkom od 17 časova na stadionu u Gornjoj varoši, a navijači Zemuna, popularni "Taurunum bojsi" pozvali su sve Zemunce da svojim prisustvom uveličaju još jednu pobedu svojih ljubimaca, kojom bi načinili presudan korak ka povratku u Prvu ligu Srbije.

Takođe, treba napomenuti da će se dve ekipe sastati i u finalu Kupa Fudbalskog saveza Beograda, a navedeni meč na programu je 22. maja sa početkom od 17 časova na igralištu FS Beograda na Adi Ciganliji.

 

 

 

BONUS VIDEO: