"BULKE" UVENULE NA CAREVOJ ĆUPRIJI: Crno-beli stigli do zlata vrednih bodova - opstanak je na dohvat ruke!


IZVOR: Vladimir Vorih - 18.05.2024 | 14:04


Čini se da je "mirna luka" tako blizu.

Foto: FK BASK TEK
"BULKE" UVENULE NA CAREVOJ ĆUPRIJI: Crno-beli stigli do zlata vrednih bodova - opstanak je na dohvat ruke!

Fudbaleri BASK TEK-a iza sebe imaju prilično turbulentnu sezonu u okviru beogradske grupe srpskoligaškog karavana, ali se čini da sa deset osvojenih bodova u poslednja četiri meča, stižu do pozicije koja će im omogućiti da i naredne sezone budu deo trećeligaškog karavana.

 

Nakon trijumfa nad GSP Polet Dorćolom (2:0), remija sa novobeogradskim Brodarcem (1:1) i ubedljivim trijumfom nad Radom na stadionu "Kralj Petar I" rezultatom 3:0, crno-beli su u okviru 28. takmičarske runde ugostili Zvezdaru koja je do nedavno figurirala i kao potencijalni putnik u prvoligaško društvo, ali i koja ovog proleća igra po sistemu "toplo-hladno".

Svega par desetina prisutnih ljubitelja fudbala na "BASK Areni" prisustvovalo je odličnoj partiji momaka u crno-beloj spotskoj opremi, a posebno je pažnju privukao Vukašin Jovković koji je golovima u šestom i 50. minutu trasirao put svojoj ekipi ka osvajanju tri boda koja mogu značiti i definitivan opstanak.

Poslednji, treći pogodak za ekipu sa Careve ćuprije delo je Aleksandra Kostića u 78. minutu.

Foto: FSB

Tri komada crno-belih za isto toliko bodova

 

- Srpska liga Beograd, 28. kolo:

BASK TEK (Beograd) - Zvezdara (Beograd) 3:0 (1:0)

Strelci: V. Jovković u 6. i 50. i A. Kostić u 78. minutu za BASK TEK

Stadion: "BASK Arena", Beograd

Gledalaca: 50

Sudija: Aleksandar Radovanović

Žuti kartoni: L. Stupar, D. Milisavljević, M. Karišik (BASK TEK); L. Jakovljević, L. Dragić, A. Gusnić (Zvezdara)

BASK TEK (Beograd): Jevrić, Karišik, Petrović (Piplica), Stupar, Milisavljević (Siječo), Stamenić (Samurović), Jovković, Vučićević, Jović (MArtić), Avramović (Kostić), Gardić.

Zvezdara (Beograd): Nikolić, Dokljanov (Đorđević), Avramovski, Gusnić, Miliković (Nišavić), Milosavljev, Dragić (Stašević), Radović (Stanojević), Jakovljević, Milicanović (Pavlović), Daničić.

Ovim trijumfom BASK TEK je sa 34 osvojena boda stigao do devete pozicije na tabeli i u poslednja dva takmičarska kola protiv Torlaka i dobanovačke Budućnosti će pokušati da izbegne i baraž za opstanak u srpskoligaškom društvu.

Sa druge strane ekipa Zvezdare je vezala i četrti uzastopni poraz, čime je dovela u pitanje i treću poziciju na kraju aktuelne sezone. U poslednja dva kola "Bulke" će pvo dočekati PKB, a zatim sledi i velik iderbi protiv Zemuna u Gornjoj varoši.

 

 

BONUS VIDEO: