SKANDAL: U Vlasotincu se igralo samo 80 minuta - sudija je bio prinuđen da ranije pošalje fudbalere u svlačionicu!


IZVOR: Vladimir Vorih - 20.05.2024 | 13:09


Neslavan kraj...

Foto: FK Pčinja Trgovište
SKANDAL: U Vlasotincu se igralo samo 80 minuta - sudija je bio prinuđen da ranije pošalje fudbalere u svlačionicu!

Fudbaleri Pčinje iz Trgovišta dočekali su u okviru 28. kola istočne grupe srpskoligaškog karavana sastav paraćinskog SFS Borca, a usled suspenzije stadiona u Trgovištu, duel je odigran na popularnoj "Rosulji" u Vlasotnicu.

 

Uslovno rečeno domaćoj ekipi, navedeni duel je bio od izuzetnog značaja kada je u pitanju borba za opstanak, ali je na kraju meč okončan novim skandalom koji je odigran u srpskoligaškom karavanu.

Naime, u 80. minutu susreta ekipa Pčinje je ostala sa nedovoljnim brojem fudbalera na terenu, te je delilac pravde Stefan Vukmirović bio prinuđen da odsvira kraj i pošalje igrače ranije u svlačionicu.

Meč je obeležio veliki broj izrečenih javnih opomena. Sudija iz Despotovca se čak deset puta "latio za džep", a posebno treba istaći da je samo jedan žuti karton bio namenjen paraćinskim fudbalerima, dok je domaćin zaradio i dva crvena kartona.

Inače, u trenutku prekida ekipa SFS Borca je vodila rezultatom 3:1. Gost su do prednosti stigli u 20. minutu kada je mrežu Aleksandra Mihajlovića zatresao Danijel Zlatković sa bele tačke, da bi domaćin u 36. minutu preko Danila Arsića stigao do poravnanja.

U nastavku meča, kada su domaćini ostali lišeni usluga Nebojše Ćirkovića i Marka Hristića, Paraćinski za samo tri minuta postižu dva pogotka čime je pitanje pobedniika rešeno, a kao što je već istaknuto u 80. minutu je usledio i poslednji sudijski zvižduk.

Foto: FK Pčinja Trgovište

Utakmica na "Rosulji" okončana je nakon 80 minuta

 

- Srpska liga Istok, 28. kolo:

Pčinja (Trgovište) - SFS Borac (Paraćin) 1:3 (1:1)

Strelci: D. Arsić 36; D. Zlatković 20(11.m), 64(11.m), S. Simić 67

Stadion: "Rosulja", Vlasotince

Gledalaca: 30

Sudija: Stefan Vukmirović

Žuti kartoni: N. Ćirković (2), M. Hristić (2), L. Arsenović, D. Arsić, P. Veselinović, N. Pešić, A. Mihajlović (Pčinja); N. Milenković (SFS Borac)

Crveni kartoni: N. Ćirković, M. Hristić (Pčinja)

Pčinja (Trgovište): Mihajlović, Arsić, Ćirković, Stajić (Arsić), Vasiljković, Savić, Marković (Stefanović), Arsenović (Stojilković), Đorđević (Pešić), Hristić, Manasijev (Spasić).

SFS Borac (Paraćin): Milovanović, Milenković, Gajić, Veljković, Simić, Vučić (Petrović), Zlatković, Marković (Radovanović), Svrzić, Mirkailo (Milojković), Vuletić.

I pored činjenice da susret nije okončan, on će biti registrovan postignutim rezultatom 3:1 u korist paraćinske ekipe, čime ekipa Pčinje i definitivno ostala bez šanse da sačuva srpskoligaški status.

Sa drug strane SFS Borac u poslednjih 180 minuta ovosezonskog fudbala ulazi sa bezbednog mesta i sa mogućnošću da nakon duela sa gradskim rivalom Jedinstvom i pirtoskim Radničkim, dođe i u situaciju da šampionat okonča na jednoj od prvih pet pozicija.

 

 

 

BONUS VIDEO: