SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Zabeležen je izvanredan rezultat tokom prolećnog dela, ali to nije bilo dovoljno za šampionski pehar!


IZVOR: Milan Đorđević - 23.05.2024 | 12:00


Najbitnije je da je klub stao na zdrave noge.

Foto: FK Dragačevo Guča
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Zabeležen je izvanredan rezultat tokom prolećnog dela, ali to nije bilo dovoljno za šampionski pehar!

Nekadašnji zonaš iz Guče, ekipa Dragačeva aktuelnu takmičarsku godinu započela je u okviru Opštinske lige Lučani.

Proteklog vikenda završeno je prvenstvo, bivši zonaš je stigao samo do titule vicešampiona, liderska pozicija izmakla mu je za dva boda.Tokom proleća sastav Dragačeva je igrao izvanredan fudbal, ali to nije bilo dovoljno da se istopi zaostatak koji se javio tokom jesenjeg dela prvenstva. Iz kluba su se nakon završene sezone obratili sledećim saopštenjem:

Foto: FK Dragačevo

Tim iz Guče ima svetlu budućnost

Saopštenje za javnost o trenutnoj situaciji u klubu i planovima za budućnost: 

Poštovani članovi i simpatizeri Fudbalskog kluba Dragačevo, nakon tek završene sezone 23/24 u kojoj se Fudbalski klub Dragačevo takmičio u Opštinskoj ligi Lučani, uprava kluba izdaje sledeće saopštenje: Fudbalski klub Dragačevo kao najstariji klub u opštini Lučani star 92 godine, sezonu završava na drugoj poziciji Opštinske lige Lučani sa skorom od 12 pobeda, 3 remija i jednim porazom (koji nas je na kraju i koštao prvog mesta). Jesenji deo sezone smo okončali na ne tako dobar način na trećoj poziciji na tabeli sa skorom od 4 pobede, 3 remija i jednim porazom što nije bilo ni blizu očekivanja i ambicija na početku sezone. Na pauzi između dve dela sezone Uprava kluba odlučila je da dovođenjem par iskusnih i daleko kvalitetnijih pojačanja od ranga u kom se nalazimo pokuša u prolećnom delu da nadoknadi zaostatak za konkurentima i domogne se Moravičke okružne lige. Na samom startu prolećnog dela sezone, iako smo znali da ne zavisi sve od nas cilj je bio da se pobede sve utakmice do kraja i finansijski se stabilizuje klub. I tako je i bilo, u osam prolećnih kola Fudbalski klub Dragačevo pobedio je svih osam utakmica uz gol razliku 25:2 i time smo pokazali da nam je mesto u višem rangu. Ovaj izvanredan rezultat pokazuje stabilno funkcionisanje kluba, posvećen rad i veliki talenat naših mladih igrača. U momentu dolaska trenutne Uprave, dug Fudbalskog kluba Dragačevo bio je 5.000.000 dinara (PET MILIONA DINARA), a u sezoni 2018/19. istupa iz takmičenja u Zoni Zapadno - Moravskoj zbog nemogućnosti finansiranja tog ranga. Iako je postojala tada mogućnost promene imena kluba, kao što su to uradili mnogi klubovi u državi i brisanja svih dugovanja, odlučeno je da se zadrži izvorno ime, krene u vraćanje dugova i sačuva tradicija Fudbalskog kluba Dragačevo. Sa ponosom Vas obaveštavamo da su sva zaostala potraživanja uspešno isplaćena, neka stara i 20 godina, i dugovanja kluba su žargonski rečeno „na nuli“ (dug prema trenutnim članovima kluba (igrači, trener, ekonom) će biti isplaćen u narednom periodu). Ova prekretnica je svedočanstvo finansijske stabilnosti i odgovornog upravljanja klubom. Trenutni sastav naše ekipe, sa prosekom godina 23, činilo je čak 7 igrača mlađih od 18 godina (neki i dalje imaju pravo igranja u kadetskoj selekciji). Njihov učinak ove sezone postavio je odličnu osnovu za budućnost našeg kluba. Naš cilj u narednom periodu je da Fudbalski klub Dragačevo podignemo tamo gde s pravom pripada, bar Zonski stepen takmičenja. Jezgro tima čine mladi dečaci iz naše omladinske škole koju si dokazali svoj talenat da se takmiče i u višim rangovima. Hvala svakom od Vas na nepokolebljivoj podršci i posvećenosti našem klubu, zajedno smo rešeni da izađemo iz izazova sa kojima smo se suočavali poslednjih sezona i vratimo slavu Fudbalskom klubu Dragačevo. Rezultat je trend, ideal je večan! VRATIĆEMO DRAGAČEVO!

 

Tim iz Guče se poslednji put u zonskom stepenu takmičenja našao pre šest godina, za početak osnovni cilj nove uprave je da se klub stabilizuje i da se vrati na staze stare slave.

BONUS VIDEO: