TRAŽIĆE SE MESTO VIŠE NA STADIONU: Derbi je na programu u finalu Kupa!


IZVOR: Milan Đorđević - 27.05.2024 | 18:00


Dobro poznati rivali na 90 minuta od pehara!

Foto: FK Sloga Despotovac
TRAŽIĆE SE MESTO VIŠE NA STADIONU: Derbi je na programu u finalu Kupa!

U okviru finala Opštinskog Kupa FSO Despotovac za aktuelnu sezonu snage će odmeriti Orlovi iz Jasenova i sastav Sloge iz Despotovca, meč je zakazan za sredu, 29. maj sa početkom od 18 časova.

Prava poslastica sve ljubitelje fudbala u okolini očekuje, imajući u vidu da će derbi Zone Zapad biti na programu u finalu kupa Opštinse Despotovac. Trenutno se Sloga nalazi na sedmoj poziciji u ligi sa bodovnim saldom na koti 37, dok je sastav iz Jasenova na devetom mestu sa jednim bodom manje.

Do finala su oba kluba došla sa po tri pobede, i sasvim zasluženo će se boriti za pehar u okviru njihove opštine. Tim iz Jasenova je poslednji trofej u kupu osvojio pre tri godine, dok je ekipa iz Despotovca već osam godina bez trofeja u ovom takmičenju. 

Nema favorita, kao i uvek u finalu, možemo pričati samo o blagom favoriti na papiru, ali sve to pada u vodu kada počne utakmica. Orlovi su znatno iskusniji tim, i individualno moćniji, ali će mlada ekipa iz Despotovca igrati pred verovatno više od 1000 svojih navijača, na domaćem terenu, gde će mnogi od njih juriti svoj prvi trofej u seniorskom fudbalu.

Foto: FK Sloga Despotovac

Jako zanimljiv meč nas očekuje

Što se tiče ligaških duela ovih timova, u ovoj sezoni Sloga je pred svojim navijačima slavila rezultatom 4:2, dok su Orlovi takođe bili sigurni na domaćem terenu, oni su trijumf upisali sa dva postignuta gola, dok su jedan primili (2:1). 

U poslednje tri sezone ovi timovi su u ligi šest puta odmerili snage, četiri puta je slavio sastav Orlova, dva puta je ekipa iz Despotovca odnela pobedu, dok remija, barem u prvenstvenim duelima do sada nije bilo.

Ako se pogleda forma na poslednjih pet ligaških utakmica, može se reći da je blaga prednost na strani Sloge koja je osvojila devet bodova u tom periodu, dok je sastav iz Jasenova zabeležio tri manje.

Sloga (Despotovac) - Orlovi (Jasenovo)

Sreda, 29. maj od 18 časova

Stadion u Despotovcu

BONUS VIDEO: