DUEL OPŠTINSKE LIGE ODIGRAN PRED OKO 600 NAVIJAČA: Ulog je bio veliki, pa je i publika u velikom broju ispratila meč!


IZVOR: Milan Đorđević - 29.05.2024 | 12:00


Ovo treba našem fudbalu!

Foto: FK Petar Dobrnjac
DUEL OPŠTINSKE LIGE ODIGRAN PRED OKO 600 NAVIJAČA: Ulog je bio veliki, pa je i publika u velikom broju ispratila meč!

Obe grupe Opštinske lige Petrovac na Mlavi završene su pre dve nedelje, pa je došlo vreme za meč "apsolutnog prvaka". Snage su u tom susretu odmerili Jedinstvo iz Kamenova i ekipa Petar Dobrnjac.

Sastav iz Kamenova je prvo mesto u grupi Istok osigurao sa učinkom 11-2-0, uz sedam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca. Sa druge strane, tim Petar Dobrnjac je iza sebe imao savršenu sezonu, 12 utakmica u ligi, isto toliko trijumfa uz gol razliku 75:4.

U petak (24.05) je sa početkom od 17 časova odigran meč u kojem smo dobili putnika u viši rang takmičenja, na stadionu Sloge u Petrovcu na Mlavi uloga nominalnog domaćina pripala je Jedinstvu. 

Uvodni minuti pripali su domaćem timu, dve odlične šanse imala je ekipa iz Kamenova, ali nije ih pretvorila u vođstvo. Igrao se 15. minut kada je Branislav Stanojević uspeo da donese prednost gostima, 0:1 za tim iz Dobrnja. POGLEDAJ GALERIJU

Samo dva minuta kasnije Veljko Ivković duplira prednost svog tima, lopta završava iza leđa golmana Miletića, 0:2. Do odlaska na odmor šansi je bilo na obe strane, ali bez promene rezultata.

Nastavak meča doneo nam je dosta ofanzivniju igru domaćina, oko 600 navijača na tribinama je moglo da uživa u duelu dva jako kvalitetna sastava. Pokušavali su fudbaleri kluba iz Kamenova da dođu do pogotka i da susretu uvedu u neizvesnu završnicu, ali je odbrana rivala bila na visokom nivou.

Svi naleti domaćina uspešno su odbijeni, i kada su mnogi mislili da se meč završava trijumfom gosta rezutlatom 2:0, "javlja" se Stanojević, koji svojim drugim pogotkom postavlja konačnih 3:0.

Jedinstvo (Kamenovo) - Petar Dobrnjac 0:3 (0:2)

Jedinstvo: Miletić, Šurlan (od 85' Stanisavljević), P. Rakić, J. Rakić (od 46' Lukić), D. Rakić, Milosavljević, Grozdić, Milosavljević, Đorđević, Savić, M. Radivojević (od 90' F. Radivojević)

Petar Dobrnjac: Stanisavljević, Gojić (od 91' Radosavljević), Joksić, Ilić, Stefanović, Ivković, N. Stanojević, B. Stanojević. Mirković (od 89' Milanov), Stekulac (od 46' Zdravković), Martinović (od 91' Tomić)

Ovim trijumfom klub iz Dobrnja je zvanično izborio plasman u viši rang takmičenja, tačnije u Međuopštinsku ligu Mlava, dok tim iz Kamenova ide u dalji tok baraža, gde će imati još jednu šansu za promenu stepena takmičenja.

BONUS VIDEO: