OSMOGODIŠNJI POST JE GOTOV: Spektakl na stadionu u Despotovcu pripao je ekipi Sloge! (VIDEO)


IZVOR: Milan Đorđević - 30.05.2024 | 12:00


Tim iz Jasenova je ostao bez pehara.

Foto: FK Sloga Despotovac
OSMOGODIŠNJI POST JE GOTOV: Spektakl na stadionu u Despotovcu pripao je ekipi Sloge! (VIDEO)

Juče je na Gradskom stadionu u Despotovcu odigrano finale opštinskog Kupa u kojem je ekipa Sloge iz istoimenog mesta ugostila sastav Orlova iz Jasenova. Nominalni domaćin je već osam godina bez ovog trofeja, dok s gosti "poste" tri sezone, pa je ovo bila prilika da se prekine jedna negativna serija.

Pred prepunim tribinama Gradskog stadiona u Despotovcu viđen je jedan jako kvalitetan meč, u kojem su snage odmerili timovi iz sredine tabele Zone Zapad. Jak pljusak je bio prisutan gotovo tokom svih 90 minuta, ali to nije umanjilo kvalitet fudbala.

Uvodni minuti pripali su Orlovima, stvorili su fudbaleri tima iz Jasenova par odličnih prilika za vođstvo, međutim Sloga je uspela da odbije sve nalete rivala, i uglavnom je tim iz Despotovca vrebao svoju priliku iz kontranapada.

Na isteku 33. minuta Branković je oduzeo protivničkom fudbaleru loptu na sredini terena, istu je brzim potezom prosledio do Filipa Miloševića, koji je uspeo da je pošalje u mrežu, Sloga vodi 1:0. 

 

Nakon ovog primljenog gola, rival je dosta "pao" na terenu, što je tim iz Despotovca znao da iskoristi. Pred sam odlazak na odmor, Nemanja Ilić pogađa same rašlje gola, 2:0 za Slogu nakon 45 minuta igre.

Na startu drugog dela Orlovi kreću na sve ili ništa, ali je to samo ostavilo dosta prostora rivalu da iz brze tranzicije postigne novi gol. Na isteku 68. minuta David Ivković pogađa za 3:0, i tada je pitanje pobednika u velikoj meri bilo rešeno.

Pet minuta kasnije Orlovi preko Mila Mićunovića stižu do prvog pogotka na utakmici, kapiten tima iz Jasenova je sa penala bio siguran. Pred sam kraj utakmice, Sloga preko rezerviste Aleksa Tasića postiže gol za konačnih 4:1.

Sloga (Despotovac) - Orlovi (Jasenovo) 4:1 (2:0)

Sloga: Huskić, Milanović (od 16' Ljubisavljević), Zdravković, Miladinović, Andrejić, Branković, Ilić, Miloradović (od 87' Tasić), Ivković (od 71' Radosavljević), Milošević, Nikodijević

Orlovi: Dragutinović, Vojinović, Živić, Gojković, Maletić, Cvetković, Popović (od 46' Goljović), Mićunović, L. Pavlović, Vukajlović, M. Pavlović

Prepune tribine i sjajna atmosfera samo su ulepšali ovaj meč, Sloga je stigla do pehara kupa koji će sigurno dosta značiti ekipi i klubu, kako za finiš sezone, tako i za predstojeći period.

BONUS VIDEO: