SRPSKOLIGAŠKI USLOVI U DRENOVCU: Klub je na gotovo svim nivoima prevazišao rang takmičenja u kojem se nalazi! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Milan Đorđević - 31.05.2024 | 07:10


Momci, kapa dole!

Foto: FK Napredak Drenovac
SRPSKOLIGAŠKI USLOVI U DRENOVCU: Klub je na gotovo svim nivoima prevazišao rang takmičenja u kojem se nalazi! (FOTO GALERIJA)

Fudbalski klub Napredak iz Drenovca aktuelni je trećeplasirani tim Pomoravske okružne lige, zaostatak za drugoplasiranim Sinđelićem iz Grabovca je pet bodova, do kraja sezone ostala su još dva kola. 

Napredak je osnovan 1947. godine, bez prestanka u Drenovcu se igra fudbal već 77 sezona. Uglavnom se klub takmičio u okviru Pomoravske okružne lige, ali je jedan period bio i član zonskog stepena takmičenja.

Od 2021. godine krenulo se u renoviranje klupske kafane, terena i ekipe, čelni ljudi kluba su sve isplanirali kako bi se sve to odvijalo u etapama. Plan je da se konačan rezultat vidi na kraju aktuelne kalendarske godine. 

Radi se na postavljanju reflektora na igralištu, rekonstruiše se krov, kuhinja i celokupna kafana, kao i teren za mali fudbal koji se trenutno završava i ove godine biće održan i prvi turnir u malom fudbalu sa nagradnim fondom od čak 500 000 dinara. 

Što se tiče igračkog kadra, isti je sačinjen od igrača sa teritorije opštine Paraćin, pre početka sezone klub je bio čvrsto rešen da se ponovo izbori za takmičenje u Zoni Zapad, međutim nije sve išlo kako treba. Sled nesrećnih okolnosti pred meč trećeg kola i saobraćajna nesreća koja je imala i jedan smrtni ishod igrača, uz dve jako teške povrede, dovele su do jako teškog perioda za sve u Drenovcu. POGLEDAJ GALERIJU

Uprava je aktivirala opet par igrača iz penzije, kako bi tim uspešno završio jesenji deo prvenstva. Tokom zimske pauze igrački kadar je ojačan i od starta prolećnog dela Napredak beleži istorijske rezultate. Na dosadašnjih 15 utakmica zabeležena su 12 trijumfa, jedan "iks" i dva poraza, međutim slabiji prvi deo sezone doveo je do trenutno plasmana na treće mesto na tabeli. 

U klubu se radi u sa mlađim kategorijama, formirane su dve grupe kadeta i pionira i sa njima rade penzionisani igrači. 

Kao što je u jačim rangovima takmičenja jako bitan finansijski faktor, tako je i u niželigaškim klubovima isto jako bitan deo za samo funkcionisanje, ali i postavljenje ciljeva. U Drenovcu se nadaju da će nakon turnira i uz pomoć meštana i privrednika uspeti da "skockaju" jak budžet, i da se sledeće sezone ostvari cilj, a to je plasman u viši rang takmičenja.

Imajući u vidu da smo upoznati sa klubom, kao i sa predsednikom Aleksandrom Stevanovićem, njegovim najbližim saradnicima, i svim ljudima koji učestvuju u radu Napretka, bez sumnje verujemo da će se jako brzo u Drenovcu igrati, za početak zonski stepen takmičenja.

BONUS VIDEO: