TRIJUMF VREDAN OPSTANKA U LIGI: Dobanovačka Budućnost je ovim porazom i zvanično novi član zonske lige!


IZVOR: Milan Đorđević - 02.06.2024 | 15:00


Derbi za opstanak je pripao BASK-u.

Foto: youtube.com/printscreen/Fudbalski savez Beograda
TRIJUMF VREDAN OPSTANKA U LIGI: Dobanovačka Budućnost je ovim porazom i zvanično novi član zonske lige!

U okviru 30. kola Srpske lige Beograd, ujedno i poslednjeg za ovu takmičarsku godinu, ekipa BASK TEK-a ugostila je sastav Budućnosti (Dobanovci). Domaći sastav je u ovaj meč ušao sa 37 osvojenih bodova, dok su gosti bili na dva boda više, imajući u vidu da su oba kluba bila u donjem delu tabele, bio je ovo "derbi za opstanak".

Igralo se jako oprezno od prvog minuta, ulog je bio veliki, pa se pre svega čuvao sopstveni gol. Prve prave prilike viđene su oko desetog minuta, zapretili su domaći, međutim lopta je otišla preko gola, na drugoj strani uzvraćaju gosti, ali bez promene rezultata.

Sredinom prvog poluvremena usledio je bolji period igre domaćina, ali lopta nije uspevalaa da pronađe put do mreže Budućnosti. Na isteku 42. minuta centaršut sa desne strane, pokušaj glavom, ali lopta ide samo do stative, na istu natračava Sergej Stamenić, 1:0 za BASK.

Foto: youtube.com/printscreen/Fudbalski savez Beograda

Detalj sa meča

Za vreme desetominutnog odmora izvršene su izmene na obe strane terena. Na samom startu nastavka, domaći imaju odličnu šansu za uvećaju prednost, međutim lopta ide pored gola.

Nastavili su sa napadima domaći, ali lopta i dalje ide samo van gola ili završava u rukama golmana Slavkovića, mogli su gosti da kazne promašaje rivala, ali je Đurković bio neprecizan oko 65. minuta kada se našao u izglednoj šansi.

Na isteku 71. minuta rezervista Petar Piplica odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora poslao je loptu u donji levi ugao gola rivala, 2:0 za BASK. Četiri minuta kasnije Vukašin JOvković pogotkom rešava pitanje pobednika u velikoj meri, 3:0.

Krenuli su gosti nakon toga na sve ili ništa, ali nisu uspeli da zatresu mrežu rivala. Pred sam kraj susreta, Igor Vučićević postavlja konačnih 4:0 u korist BASK-a.

BASK TEK - Budućnost (Dobanovci) 4:0 (1:0)

BASK TEK: Kožul, Karišik, Stupar, Milisavljević, Stamenić, Jovković, Vučićević, Martić (od 60' Kostić), Jović (od 46' Piplica), Avramović, Gardić (od 68' Rakonjac)

Budućnost: Slavković, Lučić, Donevski, Vučićević (od 79' Milisavljević), Stojanović, Bajagić (od 79' Aćimov), Zonjić, Tejić (od 46' Stoisavljević), Tenjović (od 46' Sićović), Đurković, Mihailović (od 87' Bakić) 

Ovim trijumfom BASK je izborio opstanak u ligi, dok će Budućnost nakon perioda u Prvoj i Srpskoj ligi, sledeće sezone igrati u Beogradskoj zoni.

BONUS VIDEO: