DISCIPLINSKI ORGANI NISU IMALI MILOSTI: Izrečena kazna je potvrđena - klub ostaje bez ŠEST BODOVA!


IZVOR: Vladimir Vorih - 02.06.2024 | 15:08


Pravila se moraju poštovati.

Foto: FSB
DISCIPLINSKI ORGANI NISU IMALI MILOSTI: Izrečena kazna je potvrđena - klub ostaje bez ŠEST BODOVA!

Fudbaleri dobanovačke Budućnosti takmičarsku 2023/24 godinu u okviru beogradske grupe srpskoligaškog karavana okončali su sa skorom od deset pobeda, devet remija i 11 poraza i ukupno 39 osvojenih bodova.

 

U poslednjem kolu ubedljivo su poraženi od BASK TEK-a rezultatom 4:0, a mnogo više od samog poraza, teško im je pala odluka Disciplinskih organa Fudbalskog saveza Beograda.

Naime, nakon Odluke Komesara za disciplinu mlađih kategorija FS Beograda o isključenju ekipe omladinaca Fudbalskog kluba Budućnost iz Dobanovaca iz Druge omladinske lige Fudbalskog saveza Beograd, Disciplinski sudija Srpske lige Beograd pokrenuo je hitan disciplinski postupak i nakon uvida u dostavljene dokaze doneo Odluku kojom se FK ‘Budućnost iz Dobanovaca kažnjava oduzimanjem 6 (šest)  bodova i novčanom kaznom u iznosu od 200.000 dinara  zbog učinjenog prekršaja iz člana 97 Disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Srbije. POGLEDAJ GALERIJU

 

Kako se u obrazloženju navodi, omladinci dobanovačke Budućnosti nisu se pojavili na utakmici 18. kola Druge omladinske lige Beograda koja je trebala da se odigra u Bariču protiv ekipe Prve Iskre i time su ponovili prekršaj koji su načinili u okviru osme takmičarske runde kada nisu odigrali meč protiv OFK Žarkova.

Samim tim, omladinska ekipa Dobanovčana je isključena iz takmičenja, a prvi tim je sankcionisan gore navedenom kaznom.

Nakon navedene odluke, ekipa Budućnosti iz Dobanovaca je aktuelnu takmičarsku godinu okončala sa ukupno 33 osvojena boda što im je donelo plasman na 13. poziciju Srpske lige Beograd i od naredne jeseni će morati da kranu u žetvu bodova u okviru Beogradske zone.u kojoj su se poslednji put takmičili u sezoni 2011/12.

 

 

 

BONUS VIDEO: