ISTORIJSKI KLUPSKI REZULTAT: Tekstilac je prvi tim u istoriji baraža koji je uspeo da "prođe" superligaša na dva meča!


IZVOR: Milan Đorđević - 03.06.2024 | 20:38


Fudbal se u Odžacima igra punih 105 godina, i ovaj dan će biti ispisan zlatnim slovima u istoriji.

Foto: instagram.com/printscreen/fktekstilac1919
ISTORIJSKI KLUPSKI REZULTAT: Tekstilac je prvi tim u istoriji baraža koji je uspeo da "prođe" superligaša na dva meča!

Danas je dan u kojem ćemo zvanično dobiti imena svih članova najjačeg ranga takmičenja u našoj zemlji. Revanš susreti baraž mečeva za opstanak/ulazak u Superligu Srbije se igraju od 18, odnosno od 20 časova.

Javor iz Ivanjice ugostio je sastav Tekstilca iz Odžaka, u prvom susretu koji je odigran na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, nominalni domaćin, aktuelni prvoligaš je slavio minimalnim rezultatom (1:0).

Od prvog minuta u Ivanjici igralo se jako čvrsto, gosti nisu previše držali loptu u svom posedu, kad god su mogli šutirali su prema golu Manojlovića, dok je domaćin uglavnom iz poseda stizao do šansi.

Zadesio je peh goste kada su na isteku 26. minuta morali da izvrše prvu izmenu, Branimir Jocić je zbog povrede morao da napusti teren, dok je njega zamenio Obekpa. Pokušaji Javora uglavnom su bila preko krila, dok su fudbaleri Tekstilca pokušavali iz brze tranzicije da kreiraju izglednu priliku za vođstvo.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova, što je odgovaralo gostima imajući u vidu da su imali gol prednosti iz prvog meča. POGLEDAJ GALERIJU

Na isteku 53. minuta dosuđen je kazneni udarac u korist Tekstilca, slična situacija se desila i u prvom duelu kada je Marković bio siguran nakon odbrane Manojlovića. Ovoga puta fudbaler tima iz Odžaka je bio siguran iz prvog pokušaja, 0:1.

Totalna ofanziva od strane domaćina je ubrzo krenula, trener Ćurčić izvršio je tri ofanzivne izmene i krenuo je "juriš" za početak po izjednačenja. Upravo je rezervista, Doukure pogodio na isteku 75. minuta, 1:1.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka vodila se velika borba po celom terenu, posed i šanse su bili na strani domaćina, ali su gosti uspešno sve nalete rivala odbivali. U pojedinim situacijama su fudbaleri Tekstilca prekršajima zaustavljali napade Javora, ali je sve bilo sa ciljem da se sačuva mreža.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka nove promene rezultata nije bilo, Tekstilac je konačnim rezultatom 2:1 izborio plasman u Superligu Srbije, dok će Javor od sledeće sezone biti član prvoligaškog karavana.

Javor (Ivanjica) - Tekstilac (Odžaci) 1:1 (0:0)

Javor: Manojlović, Obradović, Leandro (od 92' Ratković), Gojković, Stujart, Bosić, Dolmagić (od 55' Eliomar), Miletić (od 74' Selenić), Tojčić, Petrović (od 55' Doukure), Šarić (od 55' Bajere)

Tekstilac: Brać, Luković, Marjanović, D. Stojanović, S. Stojanović (od 57' Stanković), Đurić (od 74' Zličić), Sredojević, Jočić (od 26' Obekpa), Davidović (od 74' Jovanović), Marković (od 72' Šavija), Kodžić 

Tekstilac je nakon ovog dvomeča obezbedio kartu za Super ligu Srbije, i ovo je najveći uspeh za tim iz Odžaka u 105 godina dugoj klupskoj istoriji. Javor se nakon tri godine provedene u najjačeg rangu takmičenja u našoj zemlji, vraća u prvoligaški karavan. 

BONUS VIDEO: