DOŠAO, VIDEO I OSTAVIO NEIZBRISIV TRAG: Nije mogao da ostane imun na poziv iz Emirata! Sada je sve na klupskom rukovodstvu!


IZVOR: Vladimir Vorih - 13.06.2024 | 08:51


Došao je, ostvario sjajne rezultate i napustio ekipu...

Foto: Facebook.com/Zoran Levnaić
DOŠAO, VIDEO I OSTAVIO NEIZBRISIV TRAG: Nije mogao da ostane imun na poziv iz Emirata! Sada je sve na klupskom rukovodstvu!

Fudbaleri zrenjaninskog Radničkog, prvi deo tek okončane takmičarske godine završili su u donjem delu tabele sa, u tom momentu, svega dva boda više u odnosu na ekipu koja se nalazila u zoni ispadanja i mnogi su smatrali da je pred Zrenjanincima grčevita borba za opstanak u vojvođanskoj grupi srpskoligaškog karavana.

 

Međtum, početkom meseca januara 2024. godine, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u grad na Begeju je stigao mladi tridesetsedmogodišnji stručnjak Zoran Levnaić i sve se "preko noći" promenilo.

Tokom prethodnog proleća crveno-crni su zabeležili osam pobeda, šest remija i svega jedan poraz (Naftagas Elemir 1:4), čime su Zrenjaninci sezonu okončali na visokoj trećoj poziciji iza neprikosnovenih Železničara iz Inđije i GFK Slovena iz Rume.

Zasigurno tvorac svih sjajnih rezultata zrenjaninskog kluba jeste trener Levnaić koji je pokrenuo ekipu i dokazao da se u gradu na Begeju može igrati daleko bolji fudbal. Usled svega navedenog, kao grom iz vedra neba pojavila se informacija da Levnaić napušta Zrenjanin.

Foto: FK Radnički Zrenjanin

Zrenjaninci u novu sezonu ulaze sa novim šefom stručnog štaba

 

Kako se saznaje, Levnaić je imao i ponude prvoligaških ekipa, ali je odlučio da se ponovo otisne u pečalbu. Pridružio se Goranu Tufegdžiću kojem če biti prvi saradnik u Ajman klubu članu PRO lige Ujedinjenih Arapskih Emirata. Reč je o elitnom rangu fudbalskog takmičenja u ovoj zemlji.

Da podsetimo, Zoran Levnaić je svoju trenersku karijeru započeo u nemačkim niželigaškim klubovima Inter Lajpcig i Kosmos Koblenc, a kratak period tokom 2023. godine proveo je na klupi Bečeja 1918, pre nego što se prvi put otisnuo u UAE.

Pred rukovodstvo zrenjaninskog srpskoligaša sada je težak zadatak da pronađe adekvatno rešenje na klupi koje će odgovoriti ciljevima koji će zasigurno biti maksimalni u narednoj takmičarskoj 2024/25 godini.

 

BONUS VIDEO: